131 entry daha
  • öncelikle yeteri kadar kaynak olmasa da; işleniş şekli bakımından pkk'nın yaptığı bariz açık olan cinayettir. kan davası ya da başka bir davadan dolayı bu cinayet işlense, adamcağızı neden elektrik direğine assınlar ?

    isteyen şikayet edebilir, isteyen savcılığa verebilir. fakat ciddi ciddi özellikle devlet bahçeli'nin af isteği, aynı paralelde alaattin çakıcı'nın gönderdiği mektuplarda 1980'lerin vurgulanması, devletin sahipleri olduğu iddiası, binali yıldırım'a ithafen ettiği " siz koministlerle çay içerken,biz ülkücülerin kanları memleket için dökülüyordu" demeçleri;bana ciddi ciddi sokaklarda çatışma zeminlerinin oluşturulmak istediği izlemini oluşturuyor.

    kimse çıkıp da "ya bu ülkede iç savaş çıkmaz" demeçleri vermesin. 1980'lerden beri olup olabilecek en kutuplaşmış zamanlardan geçiyoruz. şunun suçu, bunun suçu muhabbetine girmiyorum. herkes dürüst olsun ve şapkasını önüne koysun düşünsün.

    spordan, siyasete, mezhepten tutun camilere; hatta mahallelere kadar ayrılmış durumdayız. evet işte, apartmanda, mahallede ve okullarda bir aradayız. gelin görün ki bir fırsat olsa bir çok kişi sırf karşısındaki aynı dünya ya da manevi görüşü benimsemiyor diye birbirinin boğazını sıkacak duruma geldik.

    maalesef hiçbir şeyin tesadüf olabileceğine inanmıyorum. bir partinin genel başkanı tutuklu ve cezası türkiye cumhuriyeti mahkemeleri tarafından onaylanıp, suçu kesinleşmiş olduğu halde cumhurbaşkanlığı adaylığı onaylanıyorsa (konu suçlu olup olmaması değil, başka birisi de partiden aday olabilirdi;ama selahaddin demirtaş'ın adaylığı onaylandı. bu adam suçluysa neden onayladın ? suçsuzsa neden içeri attın ?)

    çok önemli bir seçimin arifesinde bir partiden aday çıkıp keleşler ile çıkıp, çarşı dolaşıyorsa, hangisinin başlattığı önemli değil;ama çatışma çıktıktan sonra hastanede yaralı iki kişi öldürülüyorsa, hemen seçimin akabinde senelerdir mühendis, öğretmen, çoluk, çocuk, asker ya da sivil ayrımı yapmaksızın tetik çeken bir örgüt bir cinayet işliyorsa; yine aynı paralelde türkiye mahkemeleri tarafından organize suç örgütü kurmak ve yönetmek başta olmak üzere bir çok suçtan hüküm giyen ve şuan hapishanede olan bir kişi; devlet başkanına ithafen mektup gönderiyor ve ne hikmetse başka konularda yayın yasağı konulan medyaya kimse çıkıp da
    " seçimler yeni bitti. herkes hala gergin. olası gerginlik ve infiallerden dolayı bu mektubu yayınlatmayın" demiyorsa; bu platform dahil, bir çok yerde chp'liysen pkk'ya destek verdin diyerek halkı pkk'ya destek verenler ve pkk'ya karşı duranlar olarak ayrıştırılıyorsa ben ister istemez bunu düşünürüm.

    1990 ve sonrası doğumlu yazar arkadaşlar için 1970 ve 1980'ler çok uzak bir zaman gibi gelebilir;fakat devlet ve siyasi tarih tarafından bakarsak çok kısa bir tarih.

    şahsi düşüncemdir. isteyen iç savaş propagandası yapıyor diye savcılığa da şikayet edebilir. farklı düşünen, bunu düşüncelerini, bilgilerini sığ ve küfür harici paylaşmak isteyen herkese de mesaj kutum açıktır. buyrun gelin, anlatın ben de biraz ferahlamış olurum.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap