20 entry daha
  • steven spielberg e.t filmini vizyona sokacaktır. tabi endüstrinin gelir kalemlerinden biri oyun piyasası. o zamanlar atari revaçta ve amerikanın en hızlı büyüyen şirketi. ( milyar dolarlar akmakta ) oyun konsolu firması olarak oyun geliştiricilerine e.tiçin yıl başına yetişecek şekilde brief geçer ve 6 haftada hazır edilmesini şart koşar.
    oyunun demosu steven abimize gösterilir. (bkz: e.t extra terrestrial) demoyu oynayan spielberg oyunun hikayesinin filmle aynı olması için ısrar eder. geliştiriciler ve atari birbirinin aynı kopyala yapıştır oyunlara bu hikayeyi yedirir ve piyasaya çıkarır.

    film endüstrisinin gazıyla atari, talebin çok olacağını ve bu yoğun talebi karşılayamayarak zarar edeceklerini düşünür. filmin oyun haklarını çok büyük paralar vererek satın alan atari kartuşlara da bir dünya para döker.

    fakat işler kimsenin istediği gibi gitmez. üretilen oyunların sadece 10 da 1'i satılır. ve satılan oyunların yarısından fazlası iade edilir. dünyanın en kötü oyunu olarak gösterilen e.t extra terrestrial geleceği olan bir endüstrinin temelinden sarsılmasına neden olur.(tabi bu abartılmış bir durumdur asıl sebeblerden biri kişisel bilgisayarların yaygınlaşması. ibm, apple vs.)

    bu durum milyar dolarların döndüğü oyun piyasasını sarsar hatta oyun üreten irili ufaklı şirketler ve programcılar büyük şok yaşarlar. satışlar durdurulamaz şekilde düşmeye başlar ve piyasa çok hızlı küçülür. (neredeyse 20 de 1) atari, sıkıcı birbirinin tekrarı kimsenin almadığı milyonlarca oyun kartuşunu toparlar ve new mexico çöplüğüne gömdürür. (ilk başta hepsinin e.t olduğu sanılsa da çok az kısmı e.t çıkar)

    oyun piyasasının sallantısından çıkan dumandan 2 yeni firma doğar. nintendo ve commodore
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap