1192 entry daha
  • hazreti google'a * "tarsus tarihi eser kaçakçılığı" yazıp aratın.

    çıkan sonuçların yakın tarihlerdeki pek çok olaya dair olduğunu göreceksiniz. çünkü herkes evinin altını kazmaya ve daha da ilginci birşeyler bulmaya başladı.

    mesela başlıkta adı geçen esrarengiz evden sadece bir kaç ev ilerdeki bir evin altını kazan evin sahibi, pek çok heykel ve madeni eşya buldu. yurt dışına kaçırmaya çalışırken enselendi. yakalananların geneli roma dönemi. demek ki buralara roma döneminde epeyce gömü yapılmış.

    demek ki bulunan şeyler de roma dönemine ait.. tarsus'un roma dönemindeki hareketlerine bakarsak, isevi hareket ilk başladığında, burasının havarilerin sıklıkla geçtiği bir yer olduğu görülür. meşhur aziz paulus'un ninovalı damis'in ardılı olma ihtimali, damis'in antonius döneminde 200.000 ciltlik tarsus kütüphanesine apollonius'tan emanet aldıklarıyla katkıda bulunduğu, dünyada eşi bulunmayan bu kütüphanenin atina ve iskenderiye kütüphanelerinden daha da ünlü olduğu, isa olma ihtimali bulunan apollonius figürünün burada uzun süre kalması, yaşaması ve en ilginci burada ölmesi gömülmesi.. bunları üstüste koymak lazım.

    bulunan şeyler din tandanslı olabilir. çünkü bu kazıdan sonra roma'ya üst düzey ziyaret yapıldı. durduk yere yapıldı. vatikan da durduk yere üst düzeyde kabul yaptı. ama ziyaret sonrasında vatikandan gık bile çıkmadı.

    ben hala tyanalı apollonius ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
3332 entry daha
hesabın var mı? giriş yap