• sahsen home is where the heart is versiyonunu tercih ettigim, sozlukte my home is where the heart is seklinde gecen lafin harf oyunlu cin hali. soyle ki:

    "home is where the heart is" diyen kisi "benim evim sevdicegimin oldugu yerdir, nerede dogdugum, doydugum, anamin babamin nerede oldugu, hicbisi hicbisi onemli degil. yeter ki onun yaninda olayim. onun dizinin dibi benim yuvam, huzur buldugum yerdir" demek istiyor. (bir de where i lay my head is home diyenler var, bunlar zaten "bana gocebe* serseri* ne isterseniz deyin, umrumda degil eeeaaahh!" demislerdir, konumuzun tamamen disinda. biz asi gezginleri bir kenara birakip evcil sevgi pitirciklarina geri donelim.)

    simdi bu sevgi pitircigimiz baba ocagini, isini gucunu, her bir seyini terkedip sevdiceginin dizinin dibine coreklenmisti, oraya da "evim, yuvam" demisti ya. hah, iste farzedin ki o dizi dibi ev sayilan sevgi nesnesi kisi bunu aldatti. yaaa, kim garanti edebilir sevilen kisinin aldatmak veya o ayarda okuzlukler yapmayacagini? hayat bu! iste sevilen kisi bir kazik attiginda ama siz hala o essek sipasini deli gibi sevdiginiz, sevmekten vazgecemediginiz ve gonul ferman dinlemiyor diyerek pes ettiginiz anda diyorsunuz ki: hell is where the heart is. hani ev, hani yuva, hani huzur? yandi bitti kul oldu gitti.

    yani sair burada ne demek istiyor? demek istiyor ki: o bir okuz, o bir ayi, kalbimi ona verdim artik geri vermiyor*. bu durumda ben hem sevip hem de vazgecemedigim icin cehennem azabi yasiyorum. allah'im al su canimi kurtulayim, dunya uzerinde cehennem azabi cekecegime cennete falan dusme ihtimalimi degerlendirmek istiyorum. kutumu actirmak istiyorum!!!

    evet iste boyle. sen hayatini bir zatin etrafinda pervane olarak yasamayi kabul edersen, o kazik attiginda atese dusmus pervane gibi cizzt cizzt yanarken bu lafi edersin. once sevdigine kul olmayi birak da insan olmayi ogren, birey olmayi ogren. bana bak sevgi pitircigi! bundan sonra buralara ukte birakmayacaksin. akilli olacaksin ulan! yarin supermani* de alip bana geleceksiniz. simdi, dagilin ulannn!
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap