• bir arkadaşımın başına gelen talihsiz bir olayı paylaşmak isterim. tüm yıl bir kaç gün tatil yapmak için birikim yapan, dünyanın yüklerinden bir nebze kurtulmak için psikolojisini pamuklara sarıp sarmalayan bizlerin, haksız yere böyle muamelelerle karşılaşmaması için gündeme getirilmesi istenmiştir.

    "bayram tatili için ets tur’dan 19.08-24.08 tarihlerinde 2 oda 5 kişi antalya kemer club salima’da konaklamak üzere tatil satın aldık. ufak tefek durumlar dışında (odaların ve nevresimlerin temizliği) problem yaşamamıştık.
    24.08.2018 tarihinde odalardan birini normal saatte diğerini de ets transferi 16:30’da geleceğinden opsiyon isteyerek 13:30’da teslim ettik. bavullarımızı emanete, laptopumuzu da resepsiyona teslim ettik. aradaki saatlerimizi otelin cafe’sinde ve sahilinde geçirdik. buraya kadar hiçbir sorun yok üstelik iyi denilebilecek bir tatilden dönüş için hüzünlüyüz falan.
    saat 16:20 civarı resepsiyondan bilgisayarımızı almaya gittiğimiz sırada odalardan birinde kalan kişinin uğraması gerektiğini, kayıp eşya olduğunu söylediler. kayıp eşya da banyodaki dis fircalik ve sabunluk. aşağıda ets’nin sayfasından aldığım söz konusu eşyalara dair görsel de mevcut.
    biz olayı anlamaya çalışırken, m. adında görevli, müdürünü beklememiz gerektiğini söyledi. müdür olduğu iddia edilen m. ve yetkilisi olduğu iddia edilen m.b. ismindeki kişiler bizi büro kısmına çağırarak diş fırçalığı ve sabunluğu çaldığımızı iddia ettiler. üstelik 3 saat boyunca oteldeydik ve çıkışımıza 10 dakika kala itham edildik. biz de odaya girişimizde bulunmadıklarını, bu durumu önemsemediğimizi, diş fırçamızı başka yere koyduğumuzu ilettik.
    bir süre devam eden sözlü tartışmalardan sonra büro kısmından ayrıldık ve otelde bulunan ets tur görevlisi söz konusu otel çalışanları tarafından, odanın bavulunun güvenlik eşliğinde aranacağı bilgisini bize iletti. bavulumuzu zorla çekerek büro kısmına götürdüler ve içini açıp güvenlik eşliğinde aramaya başladılar. bu aşamadan sonra video çekmek ancak aklımıza geldi. m. ismindeki bayan çalışanın bavulu dağıtarak araması baştan sona kadar video kaydı olarak elimizde bulunmaktadır. pek tabii materyalleri bavul içerisinde bulamayan otel çalışanları diğer odanın da bavullarının aranmak üzere büroya getirilmesini söylediler.
    bu sırada ets tur’un transfer arabası geldiğinden m.b. isimli çalışan, otel güvenliğine bir lütufmuş gibi arama yapmamasını ve sanki tutuklanmışız gibi bizlere gidebileceğimizi söyledi. hala ne yaşadığımızı anlamadan eşyalarımızı alarak servise bindik.
    kişilik haklarımıza tecavüz edilmesi durumu karşılığında sessiz kalamazdık. konu ile alakalı şikayetleri akabinde tüm yetkili kişi ve kurumlara bildirdik ve bildirmeye de devam edeceğiz.
    aylar öncesinden aldığımız ve ücretini ödediğimiz 5 yıldızlı tatil köyü tatilimizin son 15 dakikasında, bu denli kalitesiz, bu denli onur kırıcı, bu denli küçük düşürücü bir psikolojik şiddetin, büyük bir holdingin otel çalışanları tarafından uygulanması psikolojimizi fazlasıyla bozmuştur.
    otel yönetimine önerimdir, check in’de müşterilerinin eline demirbaş listesi verip kontrol ettirsinler. misafirlerini hırsızlıkla itham edip, bavullarını aramaya kadar rencide ve rezil etmek yerine çalışanlarını da sorgulamayı düşünmeleri gerekirdi. "

    edit : destekleriniz için teşekkürler. söz konusu dis fircalik ve sabunluk linki. https://hizliresim.com/r1vgz1
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap