58 entry daha
  • şu sıralar türkiyede altın çağlarını yaşayan müzik türü.

    bir kaç sene öncesine kadar taksimde belli başlı gece klüplerinde en iyi ihtimalle 400-500kişilik eventlere sıkışmış ve edm'in epey gerisinde kalmış bir haldeyken önce kilyosta suma ve kafes'in açılmasıyla kendine has bir kitleyici çekmeye başladı. daha sonra zorlu psm ve studio işbirliği ile
    neredeyse her hafta ayrı bir event düzenlenmekte ve git gide katılanların sayısı artıyor.

    geçen hafta high-tec minimal efsanesi boris brejcha konseri zorlu psm ana sahnede bir hafta önceden sold-out oldu. biletler karaborsaya düştü.
    dün charlotte de witte biletleri bir ay kalmasına rağmen tükendi. hatta kendisi bile instagram stroysinden seviçle karışık hayret etti*

    kasımda düzenlenecek deborah de luca ve aralıkta düzenlenecej enrico sangiuliano eventlerinin biletleri de büyük hızla satılmakta muhtemelen onlarda sold-out verecekler.

    tabi burda label project'e ayrı bir parantez açmak lazım. 2-3 sene öncesine kadar türkiyede büyük sahnelerde dinlemeyi hayal bile edemeyeceğimiz isimleri getirerek ,tekno müziğin sevilmesine büyük katkı sağlamaktalar.

    ama bir yandan da bu ilgi korkutmuyor değil. tekno özü gereği underground kalması gereken bir türdür. git gide dünyada da mainstream haline gelmeye başlaması (tomorrowlandte main stage çıkan tekno djleri ,exit festivalin yıllar içinde neredeysetekno festivali halini alması vs vs) acaba yıllar içinde bu müzik türünü nasıl evirecek onu da merak ediyorum.

    çünkü hem türkiyede hem dünyada çok büyük bir dip dalgası geliyor.
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap