• eskiden olsa belki katılacağım ama yeni türkiyede asla katılmadığım durumdur.

    öncelikle mutfağımız da kaderimiz gibi kaostan oluşuyor büyük ölçüde. yani yaklaşım olarak tattan ziyade tatların birleşimi var. bu yüzden yemeklerimiz zor ve standart yakalanması zor. özet geç diyenler için salçalı suya ne koyarsan yemek oluyor diyebilirim.

    ancak menemen bu konuda ayrılıyor zira böyle bi kaosun yaşanmadığı ve gerçekten domatesin tadını aldığınız nadir yemeklerimizden. bu yüzden bizim için özeldir. ki zaten biz salçalı sudan ciddi anlamda sıkılmış durumdayız. bu yüzden yabancı mutfaklar kolaylıkla yer edinebiliyor bu coğrafyada. karşı da değilim, şuan global anlamda mutfak sektörü çöküş yaşarken bizim azınlıkları kovmamızdan mütevellit düşen kalitemiz bu soruna rağmen artıyor günümüzde. sıkıldık kardeşim uyduruk kebaplardan. sen iyi et de tedarik edemiyosun, yapana da kızmıyorum da bu kadar kebapçı olmaya gerek yok... neyse bunlar hep başka konular...

    eskiden olsa menemen anlamsızdı benim için çünkü ben memlekette senede 2 ay adam gibi çanakkale domatesi bulabiliyordum. domatese acıkmamıştım yani.

    yerli ve milli islamcı türkiyemizde tarımda yapılan atılımlardan sonra ne domates kaldı memlekette ne yumurta. bunun sonucunda da kör öldü badem gözlü oldu. bu sene 2 kez iyi domatese denk geldim pazarda ikisinde de menemen yaptım ikisi de muhteşemdi...

    velhasılı kelam artık iyi bi menemen bulduysanız şöyle keyiflice çökün masaya. tadını çıkarta çıkarta yiyin. yiyin ki torun tombalağa anlatacak bişeyleriniz kalsın güzel günlerden! muhtemelen onlar bilmeyecek çünkü!
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap