954 entry daha
  • 2015 yazında godsparticle bir ameliyat olacaktır . özel hastaneye gelerek ameliyat için yatış işlemlerini yaptırmak ister. daha önceden gün ayarlanmıştır. neyse hasta kabuldeki adam bilgisayardan bir şeylere bakar. nüfus cüzdanımdaki bilgileri girer. köprücük kemiği kırığı ameliyatı olacak olan bana "böbrek ameliyatıydı sizinki değil mi?" der. gazetelerde okuduğumuz yanlış ameliyata sokulan hasta haberlerinin gazıyla anında tepki verilir ve sonra durum düzeltilir 40 defa onay alınır. neyse odadan çıkışta da abiyle geyik yapılır. çükümü kesmeseler bari yanlışlıkla denir ve ameliyat için hazırlıklar başlar.

    narkozun etkisinden çıkışımı hatırlamıyorum tam olarak. sadece bir kadın adımı söyleyip duruyordu onu hatırlıyorum. ve uyanmanız lazım ama artık diyordu. hayal meyal hatırladığım bu. sonradan öğrendiğim kadarıyla ameliyat haneden odama getirilene kadar yolda kimi gördüysem selamlayıp tüm tatlışlılığımla teşekkür etmişim. alakalı alakasız herkese sedyeden el sallayıp "çok teşeklürler"demişim. hikâyenin devamı olmasa bu kısmı bile utanç verici olabilirdi. ama daha beterini de yaptim.

    odaya geldiğimde kayınvalidem, kayınpederim ve kayınbiraderim de odadaydı. benden fırlama olmasın bir erkek kuzenim ve abim de onlarla birlikte odada.

    godsparticle bu ekibin karşısında üstündeki örtüyü açmadan (neyse ki)bir eliyle çükünü yoklar ve ortamdaki ciddiyete aldırmadan oh be kesmemişler üçüncü bacağımı der. bunu dediğimi çok net hatırlamıyorum ama kayınvalidemin bana bakışı narkozun etkisinden çıkmamı sağladı. hele bir de fırlama kuzenin "hayaller afrika gerçekler asya" lafı ile ortamdaki -40 santigrat dereceye inen sıcaklık yeniden mevsim normallerine döndü.

    siz siz olun narkoz sonrası ayılana kadar yanınıza kimsenin yaklaşmasına izin vermeyin.
314 entry daha
hesabın var mı? giriş yap