13 entry daha
  • tuvalet eğitimini tamamlayamamış bebeklerin sağa sola hacet gidermemeleri için icad edilmiş, icad edenin ceddine rahmet okunası pamuklu yahut kağıt bez türü.

    evet, formatımıza gereken selamı çaktıktan sonra, doksanlı yıllar ile kullanımı yaygınlaşan kağıt bezlerin aslında ne kadar ekonomik olduğunu ispatlamaktır gayem. evet.
    hakikatte ''ulan paramızın içine .ıçırıyoruz bebeyi'' diye arşa yükselen feryadu figanlar gerçeği yansıtmamaktadır. anne babalar bilir, bebek eve teşrif ettikten sonra aylık masrafları içinde göze batan bir kalemdir bez masrafı. oysa ki kağıt bez kullanmadan, anadan kalma yöntemlerle pamuklulara sarsak bebeği, gözümüzü çıkaracak bir bebek bezi kalemi olmayacaktır. amma ve lakin diğer kalemlerde yüklü artışlar olacaktır. nedir diğer kalemler? elbette deterjan, su, elektrik, doğalgaz. ayrıca sıkça kaynatmaktan dolayı * amerikan bezleri çabucak eriyecek ve iki ayda bir, bir top amerikandan bez dikmeniz gerekecektir.
    diğer yandan pamuklu bezlerin, hazır bezler gibi sıvı emme kapasiteleri isviçreli bilimadamları tarafından attırılamadığı için her iki saatte bir değiştirilmesi gerekmektedir. değiştirmediğiniz takdirde bebeğin yalnızca bezini değil üstünde ne var ne yok değiştirmek ve yıkamak zorunda kalırsınız ki, bu da ekstradan elektirik, su ve deterjan masrafı olarak size geri döner.
    üstelik pamuklu bezler, hijyen açısından da sorunludur. nerden anlıyoruz? pamuklu bezlerle bezlenen bebeklerde pişik vakalarının görülme sıklığından. neticede bebeğin zırıl zırıl ağlamasına mı yanarsınız yoksa mantar ilaçlarına bayıldığınız paraya mı?
    buraya kadar hazır bez kullanmakla pamuklu bez kullanmak arasında maddi olarak başa baş bir tablo çizilmiş gibi görünüyorsa sizin tarafınızdan, işte hazır bezin parayla ölçülemeyecek iki avantajı. birincisi, işgücü kaybına izin vermemesi, diğeri ise zaman. belki de en mühimi geriye işlemesi mümkün olmayan zaman.
    ya da gülü sevip evlendiyseniz eğer, bir de tomurcuğunuz olduysa, üçün beşin hesabını yapmayacak dikenlere katlanacaksınız kardeşim. bu kadar.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap