2 entry daha
  • "marmaris’in okluk koyu’nda cumhurbaşkanlığı’nın yazlık sarayı için büyük binalar yapılıyor, ‘yazlık saray’ için ayrılan alan ise genişlemeye devam ediyor.

    marmaris’in karaca, kuzuotu, malderesi köylerinde oturan köylülere marmaris kaymakamlığı milli emlak müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda 28 kasım 2018 tarihinde müdür odasında bulunmaları istendi. köylülerin çağrılmasının nedeni “pazarlık görüşmesine davet” olarak açıklandı. okluk koyu’nda yaptırılan cumhurbaşkanlığı yazlık sarayı için köylülerin ellerindeki arazilerin ‘kamulaştırılması’ planlanıyor.
    yazlık saray için ‘kamulaştırma’, gerekçe ‘kamu yararı’

    sözcü’den saygı öztürk’ün haberine göre, marmaris milli emlak müdür vekili sezai suda, 2 kasım 2018 tarihli “pazarlık görüşmesine davet” yazısında, çevre ve şehircilik bakanlığı’nın oluruyla, cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere arazinizin ‘kamulaştırılması’ ve hazine adına tescil edilmesi uygun görüldüğünü belirtti. muğla valiliği il idare kurulu ise 24.10.2018 tarihli kararıyla söz konusu taşınmazların cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmasında ‘kamu yararı’ gördü.

    araziler için öncelikle “pazarlıkla satınalma” yönteminin uygulanması planlanırken, satınalma usulü ile kamulaştırmanın yapılmaması halinde idare tarafından ilgili mahkemeye bedel tespiti ve tescil talebinde bulunulması ve ‘kamulaştırma’ önündeki engellerin kaldırılması amaçlanıyor.

    ‘kamulaştırma’ programıyla karşılaşan köylülerin verdiği bilgilere göre, yaklaşık 200 dönüm tapulu arazi cumhurbaşkanlığı yerleşkesi için kamulaştırılacak. okluk koyu, ingiliz limanı ve değirmenbükü’nün ise tekne trafiğine kapatılması planlanıyor. bu kapsamda bazı tekne, butik otel ve lokanta sahipleri müşterilerine, mağdur olmamaları için uyarı mesajları gönderiyor."
    bakiniz
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap