96 entry daha
  • üyelerinden biri yukarıdaki arkadaşın anlayamadığı bir tişört giydiği için haberlere konu olan grup. bilmedikleri şey de atom bombasının güney kore için özgürlüğü temsil ediyor oluşu. çünkü amerika atom bombasını atıp japonya'yı yenmeden önce güney kore de birçok asya ülkesi gibi japonya'nın sömürgesi olan bir ülkeydi. tişört üzerindeki resim atom bombasında ölenlerle dalga geçmek için konulmamış, sonuçta yüz binlerde koreli köle de bu bomba yüzünden hayatını kaybetmişti. resim bu bombadan sonra kore'nin sömürgeden kurtulmasını ifade ediyor ve güney koreliler olayı anlayamayanların aksine grup üyesine tam destek verdiler.

    aslında olay bir tişörtten fazlası. geçenlerde kore mahkemesi japonya ordusunun cinsel köle olarak kullandığı kadınlara (bkz: comfort woman) tazminat ödemesine yönelik verdiği karar sonrasında meydana gelen gerginliğin üzerinden japonya'da çalışan kpop gruplarına baskı uygulamak. japonya kadınlara yapılanları kabul etmiyor ve yan çizmeye çalışıyor. şu ana kadar bir kere bile resmi özür yayınlamadı ve sayılarının abartılmış olduğunu söyleyerek olayı hafifletmeye çalışıyor. ancak bu tişört olayını büyütmeleri biraz kendi ayaklarına sıkmak gibi oldu çünkü tarih kitaplarına bile almadıkları, yanlış aktararak kendi genç nesillerine yalan bilgiler aşıladıkları olaylar ve gerçekler artık milyonlarca kişi tarafından biliniyor.

    bu olayın patlak vermesinden sonra grubun dünya üzerindeki fanları mağdur kadınlar için açılmış derneklere yüz binlerce dolar bağışta bulundular. ayrıca grubun şirketi resmin her ne kadar ülkelerinin bağımsızlığını işaret eden bir şey olsa da kurbanları incitmiş olabileceğinden dolayı bir özür yayınladı, hem japonya'daki hem de kore'deki atom bombası kurbanlarının derneklerini ziyaret ederek resmi özür dilemesi için temsilcilerini gönderdi. oldukça da pozitif geri dönüş aldılar. evet atom bombası resminin tişört üzerinde kullanılması yanlış gibi gelebilir ama bunun dünya savaşını anlatan bir kitabın kapağına atom bombası resmini koymaktan farkı yok. her ikisi de savaşa nokta koyan olayı işaret ediyor.
352 entry daha
hesabın var mı? giriş yap