13620 entry daha
  • yönetimin yediği nanelerin açıklaması yok ama kendisi de hatasız değildir. gelin tek tek yazalım.

    1. tolgay arslan "sen benim babamsın" dediğinde "ne babası yea" demesi. bu olayın sonrasında tolgay bir daha düzgün top oynamadı, resmen katletti bebenin iki paralık oynama hevesini. sonrasında tolgay hocasına ve sporuna olan saygısını kaybetti, sözleşmesini dürümle beraber götürmekle meşgul an itibariyle.

    2. negredo ile quaresma'nın yaşadığı maç içi tartışma sonrası negredo'yu devre arası oyundan aldı. bu hem quaresma'nın iyice takımın önüne geçmesine neden oldu, hem de negredo'yu bitirdi.

    3. bu olayın sonunda lens'in de formayı alabileceğine olan inancı bitti, gece gezmelerinde fotoları düşmeye başladı medyaya.

    4. geçen senenin ilk yarısında ne kendisi ne de takım lige bir gram konsantre olmadı. 30 puan topladı cl gruplarından çıkan koskoca takım.

    5. burak, volkan, arda gibi bitik, lobici, leş tipleri istedi transfer diye. sebebi de oyuncu takip etmeyi bırakmış olması. 2. şampiyonluk sonrasında tamamen disiplinden uzak biçimde saldı kendisini. hatalarını hatırlatacak ağırlıkta bir yardımcı hoca da istemedi inatla yanına.

    6. ne kadar küçük ve problem çıkartacak takım varsa hepsine puan kaybettik 2 senedir çünkü hiçbirine çalışmadı. modern futbolda rakibinin zayıf yönlerini belirleyip, zayıflıklarının üstüne gitmek çok önemli. zira fiziksel olarak artık küçük takımlar da en az büyükler kadar başarılı durumdalar. taktiksel avantajlar çok daha öne çıkıyor bu bağlamda. hoca bunu yapmadı yapmıyor. bu sene hele iyice bokunu çıkardı. norveç takımını isveç takımı zannetmeler falan rezaletin boyutlarını gösteriyor açıkça.

    7. güven'i ve atiba'yı avrupa kadrosuna almadı. doğru düzgün verim alabildiği bikaç oyuncudan ikisi bunlar.

    8. çalıştığı futbolcuların tamamı(cenk tosun hariç) geldiği günden bu yana fizik olarak gelişmedi. hepsi geriye gitti. eğer topyekün bir gerileme varsa bunun sebebi hocadır.

    9. koskoca yaz kampında takıma bir tane doğru düzgün hücum seti çizemedi, uygulatamadı. hiç ama hiç yan top savunması çalıştırmadı takıma. artık sürekli yan toptan gol yiyoruz.

    10. takımda penaltı atabilecek topçu yok. bir kişiye bile penaltı çalıştırmamış, duran topların tamamını caner ve quaresma'ya bırakıyor. ljajic geldikten 3 ay sonra ilk kez frikik atabildi takımda. o ana dek de frikikten golümüz yok.

    11. takım içindeki otoritesi sorgulanmaya başladı. babel'i yönetemedi, quaresma'yı hiç kontrol etmedi ne yapsa kafasını çevirdi. hazır olmayan, bok gibi oynayacağı bariz oğuzhan'ı defalarca sahaya sürdü, taraftarın önüne attı, sonra da 30. dakikalarda oyundan çıkartıp tamamen bitirdi. bunu bir defaya mahsus da yapmadı. beğenmiyorsan, iyi çalışmıyorsa almazsın kadroya ilk yarının ortasında defalarca çıkartılmaz bir topçu.

    bugün gelinen noktada beşiktaş'ın kendisi ile başarılı olma şansı yok. zira hatayı kendinde değil oyuncularda buluyor sürekli. kariyerinde hayal ettiği tüm başarılara ulaşmış, doyuma erişmiş, yaşlanmış, yorulmuş, yıpranmış bir adam şenol güneş. artık futbolun o yorucu temposuna ayak uyduramıyor kendisi. enerjisi hem ligde hem avrupa'da başarı hedefleyen bir takıma yetecek kadar yüksek değil. son 1 yılda fiziken de çöktüğü, kilo aldığı bariz ortada.
11285 entry daha
hesabın var mı? giriş yap