7 entry daha
  • bruce springsteen’in daha önce nebraska’da başladığı müziği minimal ve melodileri basit tutup hikaye anlatıcılığını ön plana çıkardığı 1995 tarihli albümü ve albümle aynı adı taşıyan parçası.

    patron, öyküler anlatan bir büyükbaba edasıyla çıkar karşımıza. woodie guthrie yi andırır biraz albümde. şarkı ise john steinbeck, john ford ve woodie guthrie üçlüsüne bir saygı duruşu gibidir.

    albüme dair patronun söylediklerinden:

    “öykü anlatımının doğruluğu bu tür şarkılarda çok önemlidir. doğru detay kahramanınızın kim olduğuna dair çok fazla şey söyleyebilirken yanlış detay öykünüzün inandırıcılığını yok eder. bu şarkılarda sözler ve müzik doğru olduğunda sesiniz kaybolup hakkında yazmayı seçtiğiniz kişinin sesine dönüşür. temelde, once karakteri bulur ve onu dinlerim. bu onların kişilikleri hakkında bir çok soruyu getirir beraberinde. siz, konuşmalarının ritmini ve ifadelerinin doğasını kurarsınız.
    the ghost of tom joad ın en çok satan albümüm olmayacağını biliyordum. ama albümdelki şarkıların en iyi yapabildiğim şeyin bir onayı olduğuna eminim. albüm, şarkı yazarı olarak tarafında olmaya çalıştığım şeyler için yeni bir referans noktası.”

    insana hem huzur veren hem de sorgulatan bir albümdür the ghost of tom joad. ve bu iki şeyi aynı anda yapabilmek de patronun harcıdır ancak. hele bir youngstown vardır ki neye uğradığınızı şaşırırsınız.

    (bkz: youngstown)
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap