1 entry daha
  • yayınlanan şarkı teaserlerine bakılacak olursa kayra'nın klasik tarzını yine sürdüreceği,hayalet ıslığı kadar efsane bir albüm olacağı şimdi belli. beatler yine olağanüstü(tabi ki sampleler harika ) kim yaptı bilmem ama farazitarzı gibi ellerine sağlık.

    sara sara dinlenilecek, bol betimlemeli ve her zamanki gibi antikahramanlıstorytellingler bizi bekliyor.

    yol grişteki skitiyle hayli dikkat çekici. resmen festival filminden fırlamış diyaloglar içermekte ancak konuşma şekilleri biraz daha doğal olabilirdi. arsız tilki abinin konuşmaları berbat durumda olan veysel'i çıldrıtacak cinsten.
    şarkı meyhaneden çıktıktan sonra veysel'in patlamasıdır. bu duruma gelmesine neden olan tüm etkenler (haciz,borç,boşanma,hastalık...) bir bir aklından geçer. (beat bu durum için son derece uygun)

    çok yaşlıyım veyselin dedesinin öyküsünden oluşmakta. belki de yol'da geçen günün sabahıdır ve veysel'in hırsından odun kırışıyla uyanır.
    hayatını erdemli davranışlarıylageçirmiştir dede. hatta iş hayatı boyunca çevresinde yaşanan tüm mide bulandırıcı olaylara karşı etik davranış sergilemeyi hiçbir zaman elden bırakmamıştır. buna rağmen tam zıttı sıfatlar söylenmiş gibi isminin önünden. bu duruma çok kırılmıştır ama emekliliği ile birlikte hayatı, köyde tekrar bulmuştur. tam rahata ermişken ailesindeki bireylerin çıkarcı davranışları sonucu karısıyla arası açılan torunu veysel'in durumuna üzülmekte. hep düşünmektedir, nasıl olur da böylesine düzgün bir yaşamın sonucu bu olur.

    bu şarkıyı dinlerken gözümdemehmet emin ceylan dede olarak cananmakta.

    kafamda cehennem yol 'un devamı gibi ancak bu kez veysel, gençliğini de giderek de hafiften de olsa kardeşlerinin hinliğinden kendisinin bu durumdan olan mutsuzluğundan bahsetmektedir. veysel de tam bir dedesinin torunudur. huyu suyu dedesine çekmiştir. onun da haberi yok ya dedesine bu kadar benzeyen birisi de kaderi dedesininkine benzer.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap