3 entry daha
  • 1980'ler...

    "türkiye, nazari olarak hâlâ bir demokratik ülkedir. ama, uganda’daki idi amin yönetimi sona erdiğinden beri dikta rejimiyle yönetilen ülkelerde bile görülmedik ölçüde insan hakları çiğnenmekte, ayaklar altına alınmaktadır ülkemizde. yaşını başını almış, çocuk torun sahibi, durmuş, oturmuş insanlar, geceleri evlerinden alınmakta, sözde devletin kolluk gücü durumunda olan kimselerce evlerinden alınmaktadırlar, gözleri bağlanarak kent dışına götürülmekte, işkence görmektedirler ve yine gözleri bağlanarak şehrin içine bırakılmaktadırlar.
    türkiye, nazari olarak hâlâ bir demokratik ülkedir, ama suçsuz insanlara siyasal düşünceleri hatta dinsel inançları dolayısıyla, neredeyse, engizisyon işkenceleri yapılmaya başlamıştır. bu işkenceleri yapanlar da, genellikle devletin kolluk güçleridir, bir kısım polisleridir veya polis kılığına sokulmuş bazı iktidar eşkıyasıdır. bu durumdan en çok gerçek ve iyi niyetli polislerin tedirgin ve huzursuz olduklarına inanıyorum.
    türkiye yine nazari olarak bir demokratik hukuk devletidir. fakat, gerçek veya sahte devlet güçlerinden işkence görenlerin rapor almaları, yasal yollardan haklarını aramaları bile engellenmeye çalışılmaktadır. haklarını aramaya kalkışanlara devletin kolluk gücü kılığındaki ss özentisi, gestapo özentisi eşkıya, daha da ağır baskılar ve işkenceler yapmaktadır.
    faşist caniler cezaevlerinden kaçırılırken, tutuk ve cezaevleri binlerce masum insanla doldurulmak istenmektedir. (bkz: points de vue) birkaç kışkırtıcı militanı yakalamak veya sindirmek bahanesiyle, masum halk topluluklarına karşı insanlıkdışı kırım ve kıyım yöntemleri uygulanmaktadır. nazilerin en zalim bazı komutanlarının veya gestapo liderlerinin işgal altındaki ülkeler halkına karşı uyguladıkları için, hâlâ kınandıkları bazı yöntemler türkiye’de yer yer gerçek veya sahte devlet güçleri tarafından, türk halkının belli kesimlerine karşı uygulanmaktadır."
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap