192 entry daha
  • florida devleti'nin (bkz: sunshine state) nüfus bakımından en büyük ikinci şehridir. atlantik kıyısında yer alır ve olağanüstü durumlar dışında ocak ayında dahi gün içinde sıcaklık ortalaması 20 celsius derecenin altına inmez. güneş ışığının eksik olmadığı şehir, yer aldığı devletin nickname'ine yaraşır bir havaya sahiptir. hava daima güneşli ve nemlidir. yüksek nem oranından dolayı sıcaklık farkı düşüktür. sabahın erken saatlerinde dahi hava çok soğumaz. yıl boyunca kalsanız bile mont gibi kışlık herhangi bir kıyafete ihtiyaç duymazsınız. rainy season'da dahi miami'de yağmurlar genelde kısa sürelidir, bulutlar çok sürmeden dağılır. kısa süreli ziyaret edenler için south beach civarlarında kalmak iyi bir fikir olabilir. gece hayatının yıldız mekanlarına buradan ulaşım daha kolay olacaktır. son yıllarda seaspice, bagatelle, komodo, villa azur, cantina la veinte, sugar popüler mekanlardan. kiki on the river gibi seaspice'tan esinlenen daha yeni mekanlar da miami'de geçirdiğiniz bir geceden beklentilerinizi karşılayacaktır. bu mekanlara akşam yemeği yemeyecekseniz akşam 11’den sonra gidin. gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın ve gece sugar’ın terasından miami’ye baktıktan sonra veya cantina’da okyanus kenarından brickell’ı gördükten sonra sizin için bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmasını beklemeyin.

    şehirde toplu ulaşım pek gelişmemiştir, insanlar ulaşımını genelde kendi araçlarıyla sağlar. araba kiralamak şehri rahat bir şekilde gezmek için iyi bir fikir olacaktır, araba kiralamak çok ucuz olmasa da benzin ucuzdur. 50-60 usd'ye mustang gt'nizin deposunu doldurabilirsiniz. araba kiralarken hem kendinizi hem de 3. partiye verebileceğiniz zararlara dair sigorta yaptırmayı unutmayın, gereksiz gibi gelebilecek bu sigortalar abd'de sizi çok daha büyük bir faturadan kurtarabilir. arabayı park ettiğiniz yer eğer trafiğin yoğun olduğu bir bölgeyse park için ödeme yapmanız gerekmesi olası, ödeme yapmayı unutmayın. genelde artık internet sitesinde kredi kartıyla ödeme yapılıyor. gece eğlenmeye gidiyorsanız, miami'de türkiye'deki gibi çevirme olmasa da "zaten polis beni nereden durduracak..." deyip arabayla gitmeyin. uber, lyft veya taksi kullanın. arabayla gitmekte ısrarcıysanız içmeyecek bir arkadaşı sürücünüz olarak designate edin. bunu mekana gitmeden önce yapın. 2.000 usd'ye kadar para ve en önemlisi 6 aya kadar hapis cezası size göre sorun değilse bu kısmı dikkate almayın.

    neredeyse satın aldığınız tüm mal ve hizmetlere %7 civarında vergi eklenir, fiyat etiketiyle ödediğiniz tutar arasındaki farklılık bundan kaynaklanır. restoranlarda, gece kulüplerinde %15-20 tip bırakmayı unutmayın. miami'ye yerleşmeyi düşünenler içinse önemli birkaç bilgi: florida devleti vergi konusunda gerçekten iyidir. estate tax, intangibles tax ve property tax gibi vergiler florida devletinde yoktur. bulunduğunuz county, property tax gibi vergileri düşük kabul edilebilecek oranlarda toplar. miami için bakmanız gereken miami-dade county'dir. idari yapı türkiye'ye göre ciddi şekilde farklıdır. örneğin şehir içindeki her bölgenin kendi polis gücü vardır: miami beach polisi farklıdır, north miami beach polisi farklıdır. bunlar, birinin alanında başlayan bir olayın diğerinin alanına geçmesi gibi durumlar dışında birbirlerinin alanına girmezler. miami-dade county tüm şehirde çalışır, state trooper'lar ise tüm devlette yetki sahibidir. özellikle miami'den başka şehirlere gidip gelirken highway'de fhp (florida highway patrol) ile karşılaşırsınız. siz herhangi bir kural ihlali yapmadığınız sürece hiçbiri sizi durdurmaz. size kimlik sormaz. eğer kurallara dikkat eden bir insansanız zaten hiç sorun yaşamazsınız ama olur da 65 mph zone'da 75'le gittiniz ve fhp sizi durdurdu, eğer sakin kalıp makul bir şekilde fark etmediğiniz gibi şeyler söylerseniz size sözlü uyarıda bulunup iyi günler dilemesi gayet sık karşılaşılan bir durumdur. miami'nin polis-vatandaş ilişkileri açısından gayet iyi bir durumda olduğu söylenebilir.

    nerede alışveriş yapılır? bağdat caddesi gibi bir yer arıyorsanız lincoln road doğru bir seçim olur. yine açık havada alışveriş için coconut grove güzel bir yer. avm olarak ise aventura mall, dolphin mall, dadeland mall veya (biraz uzak da olsa) sawgrass aradığınızı bulabileceğiniz yerlerden. alışveriş demişken tatile gelen birçok insan gibi buzdolabı magneti gibi ufak hediyelik eşyalar almak isterseniz, bunu south beach yerine walmart'ta veya publix'te yaparsanız gerçek anlamda aynı olan ürüne birkaç kat fazla ödememiş olursunuz.

    miami'de gün içerisinde yapabileceğiniz sayısız etkinlik var. sahiller özellikle south beach, hangi gün hangi saat olduğu fark etmeksizin her zaman etkinliklerle doludur. biraz daha sakin bir beach için surfside'a gidilebilir. sunny isles beach'te de gün içinde vakit geçirebileceğiniz güzel mekanlar bulabilirsiniz. sunny isles da yine daha sakin bir bölge. miami'den dönmeden bir günü everglades'e ayırmak iyi bir plan olabilir. yeterince doğa gördükten sonra eğer motorsporları ilginizi çekiyorsa homestead-miami speedway'e bir gün ayırabilirsiniz. uzun dönem kalıp araba satın almak veya lease etmek isteyenler braman’ı ziyaret edebilir zira braman devletteki en geniş bmw, bentley ve rolls royce evanterine sahip ve satış sonrası hizmetleri takdir edilesi. ateşli silahlar, atıcılık ilginizi çekiyorsa florida arabada yan koltuğunuzda ar-15 ile dolaşmanıza bile izin veren silah yasalarıyla size istediğiniz türden silahları deneyimleme imkanı sunacaktır. herhangi bir local poligona gitmeniz ve yanınızda bir id getirmeniz yeterli. bunların yanı sıra gün içinde big pink’te bir şeyler yenebilir, art deco district, wynwood ve little havana görülebilir. wynwood geceleri de hareketli bir bölge, birçok mekan var ama daha middle/lower class kitleye hitap ettiği söylenebilir. kayaking, tekne gezintileri veya tekne yarışları suda olmayı sevenler için iyi seçenekler, birçok noktada kiralama yapmak mümkün. satın almak isterseniz ise birçok iyi markanın dealerı miami’de mevcut. uzun dönem kalanlar miami'den kalkan birçok cruise gemisinin hernagi biriyle birkaç ülke gezip gelebilir. miami'den güneye doğru gittiğinizde abd'nin sonunda yer alan key west'ten küba sadece 90 mil uzaklıkta.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap