418 entry daha
  • istanbul için konuşursak yeşilköy'dür. 4 sene lise okudum burada, bu sebeple bırakın da biraz çömelip tespit sıçayım:

    - ilçe de çocuk çok az, sokaklarda hiç çocuk yok, tuhaf bir şekilde parklar da bomboş. çocuklar evde olsa parka çıkarırlardı, demek ki yok...
    - sokaklarda yanlarına aldıkları kedi mi köpek mi olduğu belli olmayan sikimsonik cins hayvanlarla gezen çok sayıda yaşlı teyze vardır. çoğu da yalnız yaşar bunların. en büyük eğlenceleri markete gidip reyonları gezmektir. çocukları tarafından terk edildiği için sinir krizleri geçiren bir yaşlı teyze vardı hatta, sürekli otobüs durağında beklerdi. bir gün buna "falanca otobüs ne zaman geliyor" demiştim, "bekçisi miyim ulan amına koduğumun pezevengi" demişti bana, sonra da elini kaldırıp vurmaya çalıştı. özür-yalvarma yakarma anca sakinleştirdim. gerçekten oldu bu olay.
    - çok zengin insanlar yaşar burada. bizim okulun hemen arka taraflarında 2 güvenlik görevlisinin 7-24 nöbet tuttuğu aralarında 10-15 metre mesafe olan iki villa vardı. duyduğumuza göre bir anneyle kızı burada yaşıyorlarmış. anne bir villada, kızı da öbür villada yan yana yaşayıp gidiyorlar. kadının bankası varmış diye duyduk.
    - ilçenin tek apaçi kaynağı banliyölerle bakırköy'den gelenlerdi (sirkeci-halkalı). daha sonra o banliyö de kaldırılıp marmaray falan bir sikler oldu, ben de tam bilmiyorum.

    böyle de tuhaf bir yerdir.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap