• 31 mart yerel seçimleriyle ortaya çıkan durum.

    tüm ana akım medya desteğiyle yapılan propoganda halkta hiçbir karşılık bulmadı.

    izmir'i kazanma hedefiyle girilen ve mhp ile girdiği koalisyon fiyaskoyla sonuçlandı.

    izmir'i almak şöyle dursun. ankara, istanbul, antalya, mersin ve adana gibi önemli pek çok büyükşehir belediyesi kaybedildi.

    erdoğan bu acı gerçeğin üzerini örtmek için belediye meclis üyelerinde % 50'den fazla aldı gibi söylemlere gitmek zorunda kaldı.

    ekonominin iyi gittiği ilüzyonuyla desteği alınan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası sorunların düzeltilmesi vaadiyle kandırılan halk ülkenin tüm kıymetleri satılması ve bu uğurda harcanmasına rağmen kişi başına gelir düzeyi 2009 yılının da altına düşünce büyük bir şaşkınlık ve şok yaşadı.

    akp'nin her kurum ve kuruluşta kadrolaşması ve parti devletine dönüşmesi, sıradan vatandaşın parti yöneticilerinin ve yardakçılarının kendi çıkarları dışında hiçbir şeyle ilgilenmediği gerçeğini farketmesine yol açtı.

    bu dönemde her sağcı iktidarın dünya genelinde başarılı bir şekilde manipüle ettiği düzeniniz bozulur tehditleri, zaten ölmüş eşşek kurttan korkmaz diyen vatandaşlar da karşılık bulmadı.

    akp'nin otokratik ve demokrasiden uzak uygulamaları, geçmişte toplumun çeşitli kesimlerine yapılan haksızlıklara rahmet okuttu.

    insanca yaşamak isteyen halk akp'den kurtulmak için korkularından sıyrılmaya başladı.

    yurdun dört bir köşesinde yapılan halk ropörtajları ana akım medyanın manipülasyonuna rağmen sosyal medya aracılığıla vatandaşın öfkesini diğer yurttaşlara gösterdi.

    ekrem imamoğlu'nun ortaya güçlü bir siyasi figür olarak çıkması ve istanbul seçimlerini kazanması erdoğan'ın psikolojisini de altüst etti.

    istanbul belediyesini yönettirirse popülaritesinin artacağından ve kendisine rakip çıkmasından korktuğu imamoğlu'nun seçilmesinden korktuğu imamoğlu'nun önünü kesmek için seçimleri sebepsiz iptal ettirdi fakat bu beklediği etkiyi yapmak şöyle dursun imamoğlu'nun popülerliğini ve bilinirliğini arttırdı.

    erdoğan zor durumda
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap