6 entry daha
  • çocukken babaannem tefe vura vura söylerdi , incelttiği sesiyle . oynayanlar olurdu . biz de dinler , izlerdik .
    ama sözleri babaanennemce mi yoksa yöresel olarak mı değişikti , bilmem . '' sepetçioğlu sepetini satamamış , satmış amma parasını alamamış . '' olarak biliriz biz . karısına alamadığı şeylerden bahsedilmez bizim bildiğimiz versiyonunda . ablam bağlamasıyla çalarken de sözler değiştirilmiş olarak mırıldanırırdı hep .

    bu türkü'nün ilk dillendirildiği topraklar kastamonu olarak geçer ama ege'de de türkü'nün hakkı zeybekle verilir . bir bu türkü'nün karadeniz kıyısından ege'ye nasıl geldiğini anlamam bir de türkiye'deki fmf hastalığının yayılışını . ben bundan birkaç yıl önce kastamonu'da adı sepetçioğlu olan uzun yıllardır kastamonu helvası , özel lokumlar satan bir dükkandan alışveriş yaptıktan sonra dükkan sahibinden asıl hikayeyi dinledim . sonuç: türküler hepimizin .

    nerden çıktı bu sepetçioğlu ? akrabalarım sağolsun , bodrum'daki gidemediğm düğünden 2 gündür video akıyor . sürekli de sepetçioğlu çalıyor haa .

    biz de kardeşimle mırıldanmaya başladık '' sepetçioğlu sepetini satamamış , satmış amma parasını alamamış ''diye ... kardeşim bir an durdu . '' çok zor . '' dedi . '' ne çok zor ? '' diye sordum .
    sepeti satmayı başarıp parasını alamamak , dedi . gülmekten gözümden yaş geldi .
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap