• birkaç sözlük yazarının kendi çabalarıyla kurduğu yeni yayınevi pelerin yayınevinin ilk kitabıdır.
    kitabın basın basın bülteni aşağıdaki gibidir:

    --- spoiler ---

    büyük usta george macdonald’dan
    sımsıcak, fantastik bir klasik!
    prenses ve goblin

    artık kimsenin bilmediği nedenler yüzünden yeraltındaki mağaralarda yaşayan goblinler, içlerindeki sönmeyen intikam ateşiyle küçük prenses irene’i kaçırma planları yapmaktadır. iyi kalpli madenci curdie’nin sonsuz cesareti ve saraydaki gizli odasında yaşayan güzeller güzeli büyük büyük büyükannenin mistik güçleri prensesi kurtarmaya yetecek mi?

    pelerin kitap, yayın hayatına ingiliz fantezi edebiyatının temel taşlarından george macdonald’ın yarattığı dünyaca ünlü bir klasik ile başlıyor.

    büyük ustanın hoş ya da ilginç olmanın çok ötesinde, bizlere zarafetle dolu bir dünyanın kapısını ardına kadar açan anlatım gücü; gizemli ateşler, yanan gül yaprakları, görünmeyen gümüş bir iplik, karanlık madenler ve kendilerine göre pek gururlu yeraltı cüceleriyle tarifsiz bir doygunluğa ulaşıyor.

    efsanevi yüzüklerin efendisi’nin yazarı j. r. r. tolkien’in “çocukluğumun başucu kitabı” dediği prenses ve goblin, bir solukta okunup etkisini uzun süre koruyan sımsıcak, fantastik bir klasik!

    kendi ifadesiyle yediden yetmişe, kendini çocuk hisseden herkes için yazdığı peri masalları ve fantezi romanlarıyla ön plana çıkan george macdonald, başta tolkien, lewis carroll ve c. s. lewis olmak üzere, pek çok büyük yazara ilham kaynağı olmuştur. son dönemin popüler kitaplarından narnia günlükleri’nin yaratıcısı c. s. lewis “onun yapıtlarından esinlenmeden yazdığım bir kelime bile yok” diyerek ustasına olan saygısını açıkça belirtmiştir.
    --- spoiler ---

    internet üzerinden incelemek veya satın almak için:
    http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=133117
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap