40 entry daha
  • faşist yuvası ve ırkçı ülke. insanları sıcak değildir; sadece sıcak görünürler. yıllarca bu insanlarla iç içe geçirdiğinizde aslında ne kadar iki yüzlü olduklarını anlarsınız. yıllar boyu ruslar tarafından ezilmiş olmanın verdiği bir şey olsa gerek rusça duymaktan nefret ederler. yurdum insanının her sarışını rus sanması ise arkadaşların sinir katsayısını ikiye katlamaya yetmektedir.

    vilnius ve kaunas arasında her açıdan inanılmaz bir çekişme vardır. özellikle vilnius'lu birisi olarak kaunas'ta can güvenliğiniz daima tehlikede olacaktır.

    eli kanlı faşistler eskide kalmamıştır, hala pek çok bulunmaktadır. hatta bir özel asker/polis kuvvetleri vardır ki insanlıktan nasiplerini nereleriyle almışlardır bilinmez.

    aralarında iyi olanları da vardır şüphesiz; ancak aldıkları veya daha doğrusu verildikleri eğitim şekli nedeniyle anında ırkçı birine dönüşmesi çok kolaydır onların da.

    bir zamanlar çok kuvvetli bir ulus olduklarını söylerler. "büyük litvanya imparatorluğu"dan bahsedip dururlar. bununla övünmeleri sizi küçümser hale geldiği zaman günümüzdeki nüfuslarını sorunuz, hemen sakinleşirler. hatta bir gün rehber bir arkadaşın litvanyalı başka bir otel rehberine şu cümleyi kurduğuna şahit oldum:

    bizimki: oğlum bak kafamı bozma lan, siz ne biçim insanmışsınız yahu. insan ne kelime!terbiyesiz adam
    lit: siz ırkçısınız. burası sizin memleket diye artizlik yapma
    bizimki: oğlum sizin nüfus kaç?
    lit: 3.5 milyon
    bizimki: 24 saat içinde 3.5 milyon yetişkin türk erkeğiyle gelir sizin ülkeyi basarım ne bok olduğunuzu anlamazsınız ha!
244 entry daha
hesabın var mı? giriş yap