8850 entry daha
  • ilaçsız ve tek seferde bırakıp 6 yıl sürdürebildiğim olay, 6 yıl boyunca irademin boşluğunu kolladı, sigarayı bıraktım ama hep zihnimin ücra köşesindeydi ve en sonunda bir anksiyete atağında beni gafil avladı ve tekrar başladım.

    kimsenin hayalini kırmak istemem ama ne kadar bıraksanız da her zaman aklınızın ucunda sizin zayıf anınızı kolluyor olacak. o yüzdendir ki burayı hiç içmemiş biri okuyorsa sakın sigaraya bulaşmasın. nikotin denilen meret beyinde normal olarak varolan salgılardan biri haline geliyor ve eksikliğinde vücudun kritik durumda olduğunu sanarak sizi nikotin almaya teşvik ediyor. bir nevi susamak gibi bir şey oluyor.

    sen nasıl bıraktın ve altı koca sene içmedin diye soranlar için

    bırakırken nikotin sakızı kullandım: sigarayı bıraktıktan 27 gün içinde sürekli krize gireceksiniz.

    ilk 2 gün sakız kullanmayın ve krizin tepe yaptığında neye benzediğini öğrenin, ilerleyen günlerde krizin tepe noktasında nikotin sakızını ortadan ikiye kırın ve tek yarımı çiğneyin göreceksiniz ki krizi sigara içmiş gibi bastırıyor olacak ama yine de sizi tam olarak rahatlatmayacak. buradaki püf nokta nikotin sakızının bokunu çıkarmak. yani günde asla yarım sakızdan fazlasını kullanmayacaksınız.

    27. günde vücud krizden çıkmaya başlıyor, krizler saatte bir gelmek yerine günde bir hatta az sigara içicidiyseniz iki günde bire düşüyor. işte bu aşamadan sonra nikotin sakızını da bırakmaya başlamanız lazım. nikotin sakızını da bırakmanın tek yolu, normal sakızdan geçiyor, ne kadar acı bir sakız bulursanız o kadar iyi.

    sigarayı bırakırken düşünceniz iradenizi ispatlamak üzerine olsun. bende sigarayı bırakacak çelik gibi bir irade var diyip onunla gurur duyun.

    sigarayı bırakabilen insanda çelik gibi bir irade ve özinat vardır. bu irade o kadar güçlüdür ki, su içmek gibi olmuş bir alışkanlığı yenmiştir.. shaolin tapınakçılarını kıskandıracak disiplin ve inançtır bu. bu iddiada ciddiyim.
9622 entry daha
hesabın var mı? giriş yap