2688 entry daha
  • --------------------------------------------------------
    adana'yı sportif anlamda yukarıya taşıyacak şeyler
    --------------------------------------------------------

    içimi döküp rahatlıyorum. haksızsam haksızsın diyebilirsiniz ama değilim yani.

    1) adana türkiye'nin en iyi tenisçilerini yetiştiren şehir. (bkz: adana tenis dağ ve su sporları kulübü) * * geçtiğimiz günlerde türkiye'nin ilk uluslararası tenis akademisi adana'da açıldı. şehirde inanılmaz bir potansiyel var. bu potansiyelin üzerine gidilip adana'da uluslararası tenis turnuvaları düzenlenmeli. adana türkiye'nin tenisçi fabrikası olmaya devam etmeli. hatta bu turnuva istanbul cup düzeyinde olmalı. tenisçileri adana yetiştiriyor kaymağını da istanbul yiyor ohh ne güzel iş. hülya avşar ve soner çetin gösteri maçı yapmıştı. işte öncelikle böyle organizasyonlara daha çok ihtiyaç var.

    2) adana'da halen büyük bir spor salonu yok. bütün büyükşehirlerde * ** * * * * * en az 10 bin kişi kapasiteli spor salonları bulunurken adana'ya bir türlü yapılmadı. şehirde 3 tane spor salonu var ve bunların hepsi 2000-2500 kapasiteli * * * adana en az 10 bin kişi kapasiteli bir spor salonuna çok ihtiyaç duyuyor ve artık daha fazla beklemek istemiyor. eskiden mendereste botaş'ın avrupa maçlarında içeri girmek için kapıları yumrukluyorduk.

    3) yeni stadyum* halen bitirilemedi. büyük ihtimalle türkiye'nin en uzun süren stadyum inşaatıdır. bilmiyorum herhalde adanademirspor veya adanaspor'dan birinin süper lige çıkmasını bekliyorlar ya da hükümetin adana politikasının sonuçlarından biri diye düşünüyorum. bu stadyum bitince ulaşım sorunu giderilmeli ve çevre adaptasyonu sağlanmalıdır.

    4) süper lig düzeyinde ne futbol, ne basketbol, ne de voleybolda bir takımımız yok. bütün büyükşehirler çatır çatır takımlar çıkarırken adana yıllardır yerinde sayıyor. spor sevgisi var ama bir türlü büyük bir kulüp çıkartamıyoruz kadın basketbol haricinde. daha çok yatırım ve sponsora ihtiyacımız var.

    5) beş ocak stadı yıkılmamalı onun yerine atletizm pisti olarak yoluna devam etmeli. hatta ülke çapında büyük atletizm organizasyonları burada yapılmalı. hali hazırda serinevler atletizm pisti gibi bir tesisimiz var ama böyle daha şahane olur. konserler falan da burada verilirse süper olur. konum olarak süper çünkü.

    6) adana sıcak bir şehir ve özellikle yaz aylarında büyük bir yüzme havuzu eksikliği var. türkiye'nin ilk olimpik yüzme havuzu bu şehirde inşa edildi. *bu şehir geçmişte türkiye'nin en iyi yüzücülerini bünyesinden çıkardı * * * * * * ama halen tesis sıkıntısı devam ediyor ve gençler ya aqualand'a gidiyor ya da kanalda boğulma pahasına serinliyorlar.
2833 entry daha
hesabın var mı? giriş yap