• özet: "otelde ödeme" seçeneği bulunan rezervasyonumuz daha önceden doğrulanan sanal kredi kartımda limit olmadığı için iptal edildi. tatilde genellikle hiç kontrol etmediğim iletişim yolu olan "e-posta" yoluyla olay gününde haber verildi. tüm bunlar otel tarafından yapılıyor, hotels.com rezervasyonu hala duruyor. bana "check-in'iniz nasıldı?", "konaklamanız nasıldı?" diye mail atıyor.

    avrupa'da bir turlama amacıyla çıktığımız seyehatimizde, paris durağımızdan sonra amsterdam'ı gezecektik. yaklaşık 5 saatlik bir yolculuktan sonra amsterdam'a geldik. 5-7 aralık rezervasyonumuz vardı. akşam saat 8 de otele gittik rezervasyonumuzun görünmediğini söylediler. maillerimize baktık o gün saat 12 gibi mail atmış otel bize "kartınız hatalı bize ulaşın" vs... diye. (sanal kart kullandığım ve oteli "otelde ödeme" koşuluyla rezerve ettiğim için kartımda limit bırakmamıştım.) otelde boş oda kalmamış alamadılar bizi zaten muhtemelen gelen birileri oldu otel de benim 14.00-gece yarısı arası giriş yapabileceğim rezervasyonumu 12'de deneyip, para çekemedi sildi. hotels.com'u aradık kart hata alınca rezervasyonu silebilme haklarının olduğunu söylediler. bizi başka bir otele yönlendirmek istediler. tabii ki son dakika fiyatlarıyla aradaki fiyat ve konfor farkını hiç üstlenmeden. dedim bunu kendim de yapabilirim yardım ediyormuş gibi görünüp zahmet etmeyin. döndüğümde şikayet için aradım hiçbir şey değişmedi otelin boş odasının kalmasının benim akşam saati başka bir ülkede mağdur olmamdan daha önemli olduğunu anlattılar dilleri döndüğünce. yaşadığım mağduriyet ve mantıksızlıkları yazıyorum buraya.
    1) 14.00-00.00 arası girişim olan otelde ödemeli rezervasyonum için neden kredi kartımdan gündüz 12'de para çekilmeye kalkışılır? belki limiti 14'den sonra güncelleyeceğim.
    2) "otelde ödeme" seçeneği niçin var ? varsa nakit ödeme yapma hakkım yok mu, otel zaten haftalar öncesinden 1 euro çekerek kredi kartımın doğruluğunu kontrol etmişti.
    3) kim tatilde maillerine bakar, geleceğimden bu kadar emin olmaksa derdiniz arayıp ulaşıp rezervasyonunuzu siliyoruz diye bilgi verseydiniz ben de size geleceğimi söyleseydim ille para çekmeniz gerekiyorsa sanal kartıma para yükleseydim.
    4) otel rezervasyonumu silmiş hotels.com da hala rezervasyonum iptal edilmemiş, "konaklamanızı nasıl buldunuz" maili aldım. bu kadar habersizseniz, olay sadece otelle benim aramda ise, otele bu kadar hak verecekseniz neden varsınız o zaman o site ne işe yarıyor neyi güvence altına almış oluyorsunuz.
    5) gün icerisinde rezervasyonumu mailden değil de hotels.com'dan da kontrol edebilirdim. rezervasyonum taş gibi duruyordu, peşine "konaklamanız nasıldı?" diye anket bile yolladılar.

    otele gidiş için harcadığım zaman ve para, otelde size ulaşmak için harcadığım zaman ve telefon faturası, düşürdüğünüz çaresizlik, son dakika leş gibi otele daha fazla para vermiş olmamız, eşimle aramızın gerilmesine sebep olmanız ve 2 günlük amsterdam tatilimi rezil etmeniz gittiğim ülkeden hiçbir şey anlamamış hiç keyif alamamış olmam bunların hepsinin "hotels.com"'dur.

    edit : ekler

    ek1: rezervasyon onayım, "otelde yerel para birimiyle ödenecek tutar" kısmına dikkatinizi çekerim.
    https://imgyukle.com/i/img-5792.ru3zrx
    ek2: otelde ödeme seçeneğinin ne demek olduğunu gösteren hotel.com açılaması, the lake hotel amsterdamı aratıp seçeneği siz de bulabilirsiniz.
    https://imgyukle.com/i/img-5793.ru3mbv
    ek3: hotels.com'un bihaber olduğunun kanıtı
    https://imgyukle.com/i/img-5794.ru31g6
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap