545 entry daha
  • kadına neden transfobik iftirası atıldığını anlamıyorum.

    ingiltere’de mevcut yasaya göre cinsiyet değiştirmek için önce bedeninizin psikolojik kimliğinizden farklı olduğuna dair tıbbi değerlendirme, akabinde medikal operasyon, sonra 2 sene yeni cinsiyetle yaşama, varsa eşlerinden onay alma ya da boşanma, ve 180 pound gibi bir miktar ödeyerek devlete başvurmanız gerekiyormuş.

    translar da “bu süreç çok bürokratik ve aşağılayıcı, tıbbi müdahale olmaksızın cinsiyetimiz olarak neyi deklare ediyorsak o olarak kabul edilmek istiyoruz” diye buna karşı çıkmışlar.

    bazı feministler “kadın olmak o kadar kolay değil, kadınım diyen herkes kadın kabul edilirse kadın hakları diye bir şey kalmaz insan hakları kalır. kadın hakları zaten default insan erkekler kabul edildiği için ortaya çıkmıştır. translar bu şekilde kadın kabul edilemez.” demişler ve iki yüzlülükle suçlanmışlar. “bunu kabul ettiğiniz anda kadın sığınma evi diye bir şey kalmaz, cinsiyetim kadın diyen her erkek sığınma evine girebilir.” diyorlar. mesela “adım buse, erkeksi bayanım, lezbiyenim” diyen doğuştan erkek şahsın kadın sığınma evine girebildiğini düşünün.

    maya forstater diye bir radikal feminist kadın da “translar biyolojik cinsiyetini değiştiremez” dediği için işten çıkarılmış https://www.google.com/…bc.com/news/amp/uk-50858919 işe dönüş davası açmış, mahkemeyi kaybetmiş.

    j. k. rowling de şu tweet’i atmış: “ istediğiniz gibi giyinin. kendinizi istediğiniz gibi tanımlayın. sizi isteyen ve rıza gösteren istediğiniz yetişkinle yatın. huzur ve güven içinde hayatınızı en iyi şekilde yaşayın. ama kadınları cinsiyetin gerçek olduğunu belirttikleri için işlerinden çıkarmaya zorlamak mı? #mayayıdestekliyorum”

    şimdi kadın transfobik mi olmuş oluyor?
418 entry daha
hesabın var mı? giriş yap