25 entry daha
  • şan dersi alabileceğim iki yer var şimdilik. biri 3. sınıf konservatvuar öğrencisi. bu şahıs ticari amaç gütmediğini, bu nedenle eğitimi tamamlama süresinin bana bağlı uzunlukta olacağını ama bu tip eğitimleri meslek etmiş kişilerin, eğitim süresinin uzatılarak daha fazla para kazanmaya çalıştığını gördüğünü söylüyor. kafam çok karıştı. şan eğitimi için 3. sınıf konservatvuar öğrencisine güvenebilir miyim? yeşillendirirseniz sevinirim.
    tanım: sesi doğru kullanmayı öğreten eğitim.
    derslere başladım. elimden geldiğince editlemeye çalışacağım. şan dersi almak isteyenlere bildiğim kadar bilgi vermek için bir yeşil uzaktayım.

    edit 1 (deneme dersi): ders için deneme istedim ve bir ücret talep edilmedi. hoca ile tanıştım izlenimlerim iyi. hocanın bilgisi sesi ve eğitimi iyiydi. deneme olarak ben denemek istiyordum ama sanırım o beni denedi. bastığı notalarda ses çıkarmamı, eliyle çaldığı ritmin aynısını yapmamı, ve bir şarkı söylememi istedi. ilk heyecanlandım biraz. sesimin eğitilip eğitilemeyeceğini anlamak için birkaç derse daha ihtiyacı olduğunu; utandığım çekindiğim için sesimi kullanamadığımı söyledi. önümüzdeki pazartesi ilk derslerimi alacağım. bir de şey demişti. ritim kulağımın iyi göründüğünü ama ses tellerimi kullanmamın pek iyi olmadığını söyledi.
    edit 2: (1. ders) ilk derste sadece nefes çalıştık. nasıl doğru nefes alınır, nefes nasıl doğru kullanılır gibi sorulara cevap buldum. her gün yapmam gereken nefes egzersizleri aldım. komik komik egzersizler var yaparken gülesim geliyor ama bunları yapmak zorunda olduğum için sorun yapmıyorum.
    edit 3: (2. ders) sesleri tanımaya çalıştık sanırım. piyanodan ses verdi hoca ve bu sesin aynısını çıkarmamı istedi lakin unuttuğu bir şey vardı ben piano değildim. neyse şaka bir yana do-re-mi-fa-sol-la-si-do diye verince sesleri doğru çıkarabiliyorum. ortadan karışık verdiğinde tutmuyor. mesela fa verdiyse o sesi veremiyorum. zamanla öğreneceğimi söyledi. ne kadar zamanla olduğu benim kulak gelişimime ve sesleri öğrenmeme bağlıymış.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap