• eşcinsellik biseksüellik ve heteroseksüellik gibi insanda tanımlanan üç yönelimden biridir. her şeyden önce bir hastalık değil yönelim farklılığıdır. eşcinselliğin bir hastalık olduğu yaklaşımı 40 yıl önce terk edilmiş ve psikiyatrik hastalık tanı listelerinden çıkarılmıştır. uluslararası ve ulusal hekim örgütlerince eşcinsellik heteroseksüellik gibi sağlıklı bir durum olarak kabul edilmektedir.

    yönelim bireylerin tercihleri ile oluşan bir durum değildir. bu nedenle eşcinsellik bir cinsel tercih değildir. kişinin iradesinden bağımsızdır. cinsel gelişim sürecinde çoğunlukla ergenlikte birey tarafından fark edilir. biyolojik ya da sosyal belirleyicileri ne olursa olsun yönelim kişi tarafından ya da tedavi ile değiştirilebilir bir durum değildir. bununla birlikte bir çok toplumda eşcinsellik ile ilgili olumsuz yargılar, yanlış cinsel inanışlar bulunmaktadır. en yaygın olanlarından biri de eşcinselliğin hastalık olduğu yanlış inanışıdır. olumsuz yargılar sonucunda toplumda ötekileştirme aracı olarak kullanılmakta, eşcinsel bireyler cinsel yönelimleri nedeniyle ayrımcılığa uğramaktadır. demokrasi ve özgürlüklerin gelişmesi ile eşcinsel bireyler de çeşitli haklara kavuşmuşlardır. ancak halen bir çok gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkede eşcinsellik gayri ahlaki kabul edilmekte, eşcinseller ağır sosyal ve hukuki baskılara maruz kalmaktadırlar. bu açıdan eşcinsellerin yaşadığı ayrımcılıkla mücadele, insan haklarının gelişimi açısından ayrı bir öneme sahiptir.

    tamamı için;
    [http://www.psikiyatri.org.tr/…resses.aspx?press=283 http://www.psikiyatri.org.tr/…resses.aspx?press=283]
  • nazilerin iletişim şifrelerini çözen, bilgisayar biliminin ve yapay zeka'nın babası gelmiş geçmiş en yetenekli kriptoanalist alan turing'in ölümüne neden olan görüştür. kendisinin eşcinsel olduğu ortaya çıkınca* mahkeme kararıyla zorunlu hormon tedavisi uygulanmış ve tedavinin yarattığı psikolojik sorunlar alan turing'i intihara sürüklemiştir.
    gerçi sizin için ölüm de bir tedavi şekli.
  • geçirdiği travma sonucu kadınlarla seks yapmayı itici bulan birinin, bu travmasını çözüp kadınlarla tekrar birlikte olabilmesini eşcinselliği tedavi ettik diye anlatanlar olduğu sürece kime neyi anlatmaya uğraşıyoruz anlayamadığım hede.
  • world health organization eşcinselliği 17 mayıs 1990 yılından beridir hastalık olarak saymamaktadır. dolayısıyla hastalık olmayan bir durumun tedavisi de yoktur.
  • tedavisi varsa kadın homoseksüelleri niye es geçmiş bu "değerli bilim adamı".

    "kadın aseksüel bir varlıktır. cinsel yönelimi yoktur. erkeğe zevk vermek için yaratılmıştır." diye düşünüyordur büyük olasılıkla.

    en az bu şarlatanlar kadar bilimsel eğitim aldığım için kesinlikle söyleyebilirim ki eşcinsellik bir hastalık değil.
    ne yazık ki taşkafalılık da öyle. yalnız taşkafalılıktan kurtulmak için bir yol bulunabilir. genetik bir özellik büyük olasılıkla. aklınızı başınıza toplayıp bunlarla çiftleşmezseniz azalarak tükeneceklerdir.
  • bu yaklaşımın en güzel örneği alan turing'dir. kendisi "tedavi edilmeye" çalışılmış ve gelmiş geçmiş en büyük dehalarımızdan birisinin ölümüne neden olmuştur.

    eşcinsellik doğal bir oluşumdur şekerler. psikolojik açıdan gerçek hastalık, bu gerçekliği kabul etmeyip gözlerini ve kulaklarını sımsıkı kapayıp 5 yaşında bir çocuk gibi "seni duymuyorum, öööeöeöeöaöö" diye bağıranlardan kaynaklanmaktadır. lakin herhangi bir topluluk ya da grup baskıya maruz kaldığında baskıya uğrayanlarda psikolojik açıdan onarılması zor derin yaralar açmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap