• bitmek tükenmek bitmeyen isteklerdir. üzerine vazife olmayan her boka burunlarını sokar bu ev sahipleri. erkek öğrencilerin kaldığı ev için 1. şart "eve kız getirmeyin" dir. kendisine cevaben be hacı erkek mi getirelim, o daha fena değil mi? diye sorulduğunda biraz sersemler... ha bide müziğin, tv nin sesini açmayın, içmeyin, sıçmayın...
  • -kiranın 100 tl lik kısmını şu hesabıma havale et ve açıklama kısmını da boş bırak. kalan kısmını ise bu hesabıma havale et ve açıklama kısmı kira olsun.

    evet vergisel sebepler efendim..
  • -şu bizim erol'a bi yeşil ışık yak.

    (erol, ev sahibinin oğlu oluyor.)
  • - duvarlardaki kan izlerine aldırmayın siz, silmeyin de.. du bakalım bi çaresine bakcam ben artık..**
  • eskişehir'de ev ararken bi emlakçı tarafından bi dişhekimi muayenehanesine yönlendirilmiştik.. doktor beyin özellikle kız öğrencilere kiralamak istediği birkaç evi varmış..

    inanılmaz güler yüzle, ilgiyle karşılandık doktor bey tarafından..
    3 kişi kalabilmemize uygun ve okul otobüslerimizin kalktığı durağa yakın bi evini kiralayabileceğini söyledi bize.. içinde bir takım mobilyaların olduğundan, eksik beyaz eşyamız varsa kullanmadığı beyaz eşyalarını bize verebileceğinden, evinde istediğimiz gibi takılabileceğimizden bahsetti uzun uzun..

    en son "depozito da istemem" dedi.. dünyanın en iyi insanı nişanının göğsüne nakşedilmesinin uygun olacağına karar vermiştim ki "ama arasıra da uğrarım kızlar, nazlanmaca yok!" diye devam etti..

    ev arkadaşlarımdan birinin aslında reenkarne olmuş bi panter olduğunu, sesimin küfür ederken nasıl desibellere çıkabildiğini vs o gün öğrendim..

    aynı adamın daha sonra bi kız öğrencinin bir grup arkadaşı tarafından dövüldüğünü ve o sırada yakından geçenlerden yardım istediğini duyduk bi de.. bi ev sahibinin yardım istemesi garip bence..
  • ev arkadaşı almıycam, alırsam evden çıkmayı kabul ediyorum yazan imzalı kağıt.
  • bekar veya öğrenci kadınların pek çoğunun bildiği üzere "eve erkek girmesini istemiyoruz." gibi saçma bir talep de var bu ülkede.
    bunun tersi versiyonunda "eve karı kız atmayın olum" tipi ev sahipleri de mevcut.

    anlamış değilim arkadaş. o evi kiraya veriyorsan, orası artık o süre zarfında senin olmaktan çıkmış, kiralayanın özel mülkü olmuştur. sana ne be! kim gelirse gelir! evi kiralayan bir aileye diyebiliyor musunuz "bu eve bekar erkek/kadın giremez" veya "valla bu mücahit beyleri hiç gözümüz tutmadı, ailecek manyak bunlar, bir daha gelmesinler size" diyebiliyor musunuz, a şuursuzlar.
  • bana eşyalı evini kiraladığı ve benim evim daha küçük olmasına rağmen, kendi evinde bulunmayan imkanlara sahip olduğu için, zırt pırt eve girmek, fırında poğaça pişirmek, terasta halı yıkamak istemesi.

    lan "al fırınını, götür kendi evine, ben zaten kullanmıyorum" diyorum. "benim mutfakta yer yok" kiraci diyo bana, dişsiz ağzını alabildiğine açarak. anahtarıyla girmesin, bari iki dakika insan olup, zili çalsın diye anahtarı kapının üzerinde bırakırım; pazar sabahı 7'de kapıya dayanmış apartmanın tüm koca götlü karılarıyla birlikte, "terasta halı yıkıycaz biz, aç kapıyı" derler, insanın pazar keyfinin içine sıçarlar. fbi ajanı sanki allah'ın salakları.

    - "aç kapıyı ben altı numara, terasında halı yıkıycaz, ev sahibin de yanımızda; aç yoksa kırarız"

    tabii, oturduğum daire kaçak olduğu için, ortak sayaç kullanmamız sonucu, "ceryan parası gelmiş" diyip, elime fatura tutarının yarısını tutuşturmasını ve beni sonsuza kadar sıra beklemek üzere tedaş'a göndermesini saymıyorum bile.

    ne iğrenç bi insandın sen sıdıka teyze ya! mezuniyetimden çok, senden kurtulmama sevinmiştim vallahi.
  • bu tür garip isteklere bu kadar kibar ve nazik cevap verip geri çevirdikçe, daha fazlasını görmeye mahkumsunuz. burası ortadoğunun sıradan bir ülkesi. çizginizi net belli edip, gerekirse '' bir daha buna benzer bir olayla karşıma çıkarsan senin ananı sikerim'' mesajını net bir biçimde karşı tarafa hissettirmelisiniz. yoksa her defasında sizden istediği saçma sapan isteklerin ardı arkası kesilmez.. bu ülke insanı höt zöt adamı çok sever, o yüzden ikili diyaloglarda kiminle nasıl konuşmanız gerektiğini iyi ayarlayın. herkese karşı aynı şekilde davranın demiyorum ama taksiciye, ev sahiplerine, sokakta seyyar satıcılara vs vs farklı bir pencereden yaklaşın. yoksa öyle garip şeylerle karşılaşırsınız ki bunlar en hafifi kalır.
  • memur kefil.

    sabanci'yi bile getirsen kabul etmiyorlar. memur degil diye.
hesabın var mı? giriş yap