• herkesin malumu zor günlerden geçiyoruz. alanında iş bulup, doğru düzgün bir gelir elde edebilmek zorlaştı. benim de içinde bulunduğum bu durumda, alanımla hiç ilgisi olmayan bir işte asgari ücretten hallice çalışıyorum. karşımdaki kişiye sende herhangi bişeyler yap, bu zor dönemi beraber atlatalım dediğimde, benim çalışmaya ihtiyacım yok ki, şuan evde kendimizi geçindirebiliyoruz, eğer benle bişeyler düşünüyorsan evi erkek geçindirir, hem ben alanımla ilgili işlere bakıyorum gibi bir cevap alıyorum. bu konuda farklı düşünüyoruz dediğimde de, kafam karıştı tekrar bu ilişkiyi düşüneceğim gibi bir karşılık alıyorum. ey romalılar, yanlış yaptığım ya da yanlış düşündüğüm yer neresidir?
  • haklıdır, dini açıdan evi geçindirmek erkeğin sorumluluğundadır. kadının sorumluluğu ise eve ve çocuklara bakmaktır.
  • şakaysa komik, şaka değilse daha komik
  • böyle insanlar varlar ve benzer zihniyetteki erkek cinsinden karşılık bulabildikleri için olmaya devam edecekler. bu durum doğru ya da yanlış demek çok doğru değil bana kalırsa, tencere yuvarlanıp kapağını buluyor genelde. ancak bir anlaşmazlık varsa ilişkide uzun süreli plan yapmadan önce bunun üzerine gitmek sağlıklı olur diye düşünüyorum. zira benzer bir durumda olsam, kesinlikle hanım kişisiyle uzun bir yola çıkmazdım.
  • kadınlar çalışmayı sabah 8 akşam 5 mesai olarak düşünmemeli, evin gelirine katkı sağlayabilecek üretim yada hizmet şeklinde ev ortamında yapılabilecek işleri pekala yapabilirler

    günümüz koşullarında kendi işini kendin yaratacaksın
  • beyler kusura bakmayın ama bana kalırsa son derece haklı bir söylemdir. ben evli olsam kadından eve para getirmesini istemekten utanırım. eve para getirme işini kendi görevim olarak görürüm. eğer durumum çok kötü ise de eşimden özür diler şu anda bu kadar kazanabiliyorum der ve ikimize de yetemiyorsam ayrılmayı teklif ederim ama git çalış para getir diyemem.

    aksi şekilde düşünenleri de eleştirmiyorum ama be kardeşim evlenmişsin evlendiğin kadının bu konuyla ilgili ne düşündüğünü yeni mi öğreniyorsun. git bu konuda fikrinin uyuştuğu birisiyle evlen. bunu da yapmayıp burada kadını eleştirmek doğru değil bence.

    peşinen edit: yobaz bir dinci falan değilim. aksine son derece agnostik ve islamı reddeden birisiyim.

    hepinizi öpdüm.
  • haklı falan değildir. sizin aklınız başınızda mı? hayat artık çok zor, herkesin elini taşın altına koyup üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekir. kimse kimseye bakmakla yükümlü değil; eşin bile olsa.
  • sonra evlilikler niye kısa sürüyor. neden erkekler evlenmek istemiyor diye soruyorlar.
  • kısmen haklıdır. kimse kadına niye çalışmıyorsun demez. ama erkek öyle değildir. erkeklere tavsiyemdir;evlenmeden eşinizle çalışma konusunu konuşun. sonucu kötü olabilie.
hesabın var mı? giriş yap