• evet.
    teizm evrimcileri katli vacip ilan edene kadar.
  • etrafımdaki teist insanlara en kolay yolla şöyle açıklıyorum evrimi.

    “adem ve havva’nın fiziksel olarak neye benzediğiyle alakalı bir bilgi bulunmuyor. belki onlar ve onlardan olan çocuklar, insan çeşitliliği için evrime uğramışlardır zamanla.”

    bunu dediğimde oturup ciddi ciddi düşünüyorlar. kim uğraşacak uzun uzun yapay seleksiyon, doğal seleksiyon diye anlatmaya?

    yoruldum sözlük.
  • gelir ama bunu evrimciye anlatamazsın. üçüncü cümlende hakarete başlar. yoksa neden gelmesin ? mantıklı ve aynı noktaya nüfuz eden dalları var.
  • "her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi"

    enbiya suresi, 30.

    müslümanların ne dediği önemsiz.
  • zaten teizm'in ana hareket alani bilimsel olarak henuz aciklama getirilemeyen yerler oldugundan, evrim artik yalan ve demagojiye yer birakmadigi noktada teistler tarafindan dokunulmayacak bir sey haline donusecektir. yoksa kusura kalmasinlar, ilk insan diye tek bir bireyin oldugunu, ciftinin onun kaburgasindan yaratildigini ve 7bin yil once kadar dunyaya geldiklerini kabul eden, soylari tukenmis diger insan turlerinin varligini yok sayan inanislardan bahsediyoruz. ya gecen bir video'ya denk geldim yeni dunya hiristiyanlari filan diye. adamlar baya dinazor fosillerinin seytan tarafindan insanin kafasini karistirmak icin yerlestirildigini iddia ediyorlardi. simdi bir de o tarafi var. teizm de hangi teistin teizmi?
  • teizm evren varoluş başlangıcının tanrı yaratımıyla mümkün olduğunu söyler. kreasyonizm yani varlık ancak yaratılarak var olabilir düşüncesi tanrı varlığını es geçer ve çoğunlula "o yaratılmadan var oldu" argümanı sunar.

    yaratılmadan var olabilen bir şeyden bahsederken (tanrı) diğer varlıkların başlangıcı olması zorunluluğu çelişkilidir.

    ayrıca yaratımların mutlak ve kusursuz bir güçten çıkmayacak kadar kusurlu ve kaotik olduğu da apaçık ortada. bu başka bir tartışma konusu tabii.
  • olanaksızdır. dinler evrimi reddettiği gibi iki insandan tüm ırkların çoğaldığını iddia eder. bu zaten temelde bilime terstir. düşünün bir kere zenciler, beyazlar sarı ve kızıl tenli dediğimiz bir ırk var ve bunların kendi içinde türleri. ee yok ırklar ayrı ayrıydı derseniz bu sefer dinden çıkarsınız adem havva olayını reddettiğiniz için.
    (hee kendi aranızda bir din uydurduysanız onu bilemem.)
    sonuç olarak olanaksızdır.
  • paralel evrende kanat çırparlar fazlası olmaz.
  • birçok kez denendi ama haklı olarak tutmadı. bir kere herşeyden önce "ol der ve olur " ayeti üzerine bina edilen allah inancına aykırıdır. evrim yavaş yavaş aşama aşama var eder, tanrı ise tek bir kelimeyle. bunların ortası mümkün değil.
  • evrimle teizm yan yana gelir. evrimle literalist din anlayışı yan yana gelmez. bşlip bilmeden konuşmayın.
hesabın var mı? giriş yap