• yaratılışı inkar edip, neredeyse sonsuz ihtimallere ve kendi kendine geliştiren tabiat anaya inanmakta ne bileyim.
  • evrime inanmak çamurdan şıp diye insan olmaktan daha mantıksız. ıkisi arasında çok ciddi iddia farkı var. çamurdan şak diye insan olduğuna inanan adam kendiliğinden durduk yere çamur insan oldu demiyor ki? bilinçli bir güç bunu gerçekleştirdi diyor. yani birisi insanı kasıtlı olarak oluşturuyorsa bu çamurdan da olur, jelibondan da olur. burada imkansız bir durum yok. ama kendiliğinden çamur debelene debelene insana evrildi diyenler çok büyük sıkıntı içindeler. burun mesela niye ağzın üstünde? bütün olasılıklara evrildi insan ve burnu ağzına yakınlar burnu kıçında olanları doğal seleksiyonla eledi mi? evrim tam olarak bunu diyor. bu yüzden versus yaparken zararlı çıkacağınız işlere girmeyin.
  • anlaşılmayan durum;vücudun ısındığı yada zorlandığı durumlarda,suya ihtiyaç duymasıdır.
  • insanlar topraktan yaratıldıysa toprak neden insan olmuyor ? pardon bu o değildi.
  • tabi lan manyak mısın..
  • ateizm açısından talihsiz bir tiye almadır. “evrim varsa şimdiki maymunlar neden insan olmuyor?” ne kadar bilimden uzak ve saçmaysa; bunu argüman olarak kullanmak da çok saçma. teolojik felsefedeki insanlar her şeyi bir düzen, nizam içinde görüyorlar. evrende kaosun, düzensizliğin var olduğuna inanmıyorlar. bu adamlar için bir erk, irade, güç müdahalesi olmadan bu sistem var olamaz. yoksa evrim imkansızdır demiyorlar, inandıkları dindeki tanrı “ben sizi evrimle yarattım, hepiniz tahtakurusundan evrimleştiniz.” dese ona inanacaklar. adamlar sonsuz güç sahibi bir varlığa inanıyor. bu inanç sistemi içinde her şeye gücü yeten bir varlığın çamurdan şekil verip insanı yaratması mantıksız değil tabi. tanrı yoktur ve insanlar topraktan olmamıştır desen kendince tutarlısın ama “adamlar tanrının toprağa şekil verdiğine inanıyor amk” demek mantıksızlık. adamlar sonsuz gücü olan bir tanrıya inanıyor zaten, neden topraktan insan yaptığına inanmasınlar. tek tanrılı dinlerde tasvir edilen tanrı teflondan bile insan yapabilir. çünkü zaten direk her şeye gücü yeten bir tanrıya inanarak bütün mantıksızların önünü kapamış oluyorsun. çünkü fizik kurallarını yaratan da tanrı.
    kaldı ki bence toprak metafor. insanın toprağın içindeki elementlerden meydana geldiği kast ediliyor olabilir.
  • aslında bir üstteki yazarın da dediği gibi teflondan da yaratılmış olabilirdik. ama o zaman da kim kimin kapağı, kim kimin tavası hep karışırdı.
  • seramikçidir. saatlerce çamur yoğurup figürler oluşturduğunda, meditasyon yapmış gibi zamandan, hayattan soyutlanır. huşu içindedir bir çeşit. bir an "böyle yaratılmış insan da herhalde" gibi bir sanrı yaşayabilir. sonra hafif ayılınca, insan değilse de golem böyle yaratılmıştı diğil mi diye hatırlar. iyice ayılınca "fırın alamadım bi, nerde pişirsem" derdine düşer
hesabın var mı? giriş yap