• lalekart zirvesi.
  • gösterimde olsa kimsenin para verip gitmeyeceği filmler için bilet bulunamayan çakma entellektüel olay.. iksv'nin pazarlama başarısı...
  • ilk günde neredeyse tüm biletleri bitmiş, koca film listesinde topu topu 3 ya da 4 tane film beğenebildiğiniz ancak ona da bilet bulamayıp küfrettiğiniz etkinliktir. ne meraklısı varmış yahu! biletlerin satışa çıktığı ilk günün sabahı 10'dan öğlen 12'ye kadar biletlerin bitmesine neden olan "param da var, entelim de, öyleyse hiç seçmeden bütün filmlere bilet alayım" diyen bu insanlar kim, ortaya çıksın. kızmayacağım söz, güzel güzel konuşacağız.
  • çoğunlukla filmler tarife saatinde başlamadığı halde, seyirci olarak biz bunu sorun etmezken, iki dakika geç kalan seyircileri salona almayarak çok çok ayıp etmiş film festivalidir.
    "this is not a film" filmi için verdiğim sekiz liraya mı yanayım, başka gösterimi olmadığına mı yanayım.
    tamam prensipli olmak güzel de istanbul bi parça tolerans gerektiren bir şehir. el insaf.
  • bu yıl 27-30 ekim tarihleri arasında trabzon'da da kapsamındaki filmleri izleyebileceğimiz film festivali.
  • 20-23 ekim tarihleri arasında konya ayağında katıldığımız film festivali. hoş geldiniz, iyi ki geldiniz diye karşıladık ve dün uğurladık.

    filmekiminin konya'ya gelmesi önemli. bu tür organizasyonların anadolu'ya gelmesi önemli. umarım konya'da yeterli kabul edilebilecek sayıda izleyici bulmuştur kendisine. ilk ve son gelişi olmasını istemeyiz çünkü. hoş, onuncu yılını kutladığı için de anadolu'ya açılmış olabilir. ama film ekimi anadolu'da ve konya'da kalıcı olmalı.

    olmalı. o kadar.

    ha bu arada the artist yakışıklı film olmuş. trabzon ve diyarbakır'daki arkadaşlara duyurulur.
  • trabzon ayağında katılacağım film festivali.
    seçtiğim 4 film ise şöyledir;
    elena,
    the future ( gelecek),
    margin call (oyunun sonu),
    a dangerous method (tehlikeli ilişki ).

    jane eyre ve the artist'in günlerini kaçırmasaydım gitmek çok isterdim elbette.
  • 2012 programı daha açıklanmamış ama yıl gelcek filmler arasında şunlar varmış,
    --- spoiler ---
    bu yıl cannes’da altın palmiye kazanan ve başrollerdeki jean-louis trintignant ve emmanuelle riva’nın muhteşem oyunculuklarıyla hafızalara kazınan, michael haneke’den “amour”, christian mungiu’nun cannes film festivali’nde 2 ödül birden kazanan son filmi “beyond the hills”, ken loach'un cannes'da jüri özel ödülü alan filmi “angel's share”, önce sundance’te jüri büyük ödülü’nü, sonra da cannes’da en iyi ilk filmlere verilen camera d’or ödülünü kazanan benh zeitlin’in yönettiği “beasts of southern wild”, thomas vinterberg'in yönettiği ve bu yıl cannes'da danimarkalı oyuncu mads mikkelsen'e en iyi erkek oyuncu ödülünü getiren “the hunt”, abbas kiarostami son filmi “like someone in love”, yönetmenliğini little miss sunshine filmiyle büyük beğeni toplayan jonathan dayton ve valerie faris'in yaptığı “ruby sparks”, brian de palma’nın son filmi “passion”.
    --- spoiler ---

    2012 afişi için; http://4.bp.blogspot.com/…ilmekimi-2012-program.jpg
  • on the road'u listesine almayarak beni derin üzüntülere gark etmiş festival. nerede izleyeceğiz biz bu amk filmini, ha?
hesabın var mı? giriş yap