• ortakoy'deki universitenin kaliteli öğretim kadrosuna sahip, özellikle türkiye'deki fransız şirketlerinin yönetici ihtiyaclarini karsilayabilecek, eğitimli ve dil bilen işletmeciler yetiştirmek adına 1995 yılında kurulan bölümüdür.
    ders programları icin,

    http://www.gsu.edu.tr/…ramlari/index.php?cmd=lisans
  • okulun en yüksek puanli ea bolumu olmasina ragmen ( valla hukuktan biraz daha yuksek) tüm okul içindeki en rahat ve beles bolum - yatarak da geçilir- damgasini yemistir. herkes bizi ezse de güzeldir hostur rahattir isletme blumu ogrencisi olmak.
  • gsunun girmesi en zor, okuması en kolay bölümü *. yok abi ben inat ettim şu güzelim anglo-sakson ekolü işletmeyi, pireyi deve yapan fransız ekolü ile okuyacağım diyenlere hararetle tavsiye edilir. bol bol ödev yaptırılır, sınavlara son gece çalışılır, derslerde fransızca konuşulmaz, sınavlar hocanın niteliğine paralel fransızca ya da türkçe yapılır (isteyen ingilizce cevaplayabilir diyen rahat hocalarımız da mevcuttur). diğer bölümlerden seçmeli ders almak istendiğinde bölüm başkanının "şimdiye kadar hiç böyle birşey yapılmadı, uğraştırmayın beni çocuklar, zaten ikinci seansın açılışına yetişmem lazım" şeklinde homurdanmaları ile muhattap olmak olası iken, diğer bölümlerden gelen uyanık öğrencilerin derste arz-ı endam etmeleri ile çileden çıkmak mümkündür. velhasıl, zannımca okulun en kolay okunan bölümü olmakla beraber, prestijlidir, hoştur ama boştur.
  • okul okuduk tatmini saglayamayan bir bolum.

    edit: mezun oldum. odami toplarken cikan binlerce sayfa fotokopi ders notu, el yazmasi defterler ve de kitaplar dediki aslinda bi sürü şey öğrendin göt herif, unuttuysan napalm. bir muhasebe, finans, pazarlama, satış, reklam, üretim planlaması, pazar araştırması uzmanı olacak kadar ders almışım. hocalar genelde proje, ödev derken pratiğe de zorlamışlar. bir de ben okul sayesinde iş bulup iki sene çalışıp, çok uluslu kurumsal bir şirkette çalışıp gerçekleri de görmüşüm. yukarıda söylediğimden pişmanım. çok da güzel okul okumuşum. iyiki de okumuşum. canım benim.
  • birinin yeşillendirmesine çok ihtiyacım olan bölüm.
  • bugün yüksek lisans programının yazılı sınavına girdiğim bölüm. unutmadan soruları paylaşayım böylece benim gibi ne yapacağını bilemeyen ama bir yerden başlamak isteyen mühendis arkadaşlara faydası olur

    1) stratejik yönetim nedir? stratejik yönetim sürecini açıklayınız.
    2) şirketler kar maksimizasyonu mu yoksa değer maksimizasyonu mu hedefler açıklayınız?
    3) finansal bilgi kullanıcıları kimlerdir? finansal bilgi tablolarını açıklayın. finansal bilgi tablolarında yer alan bilgileri açıklayın.
    4) pazarlamanın esasları nedir? pazarlama işletme yönetimi için neden önemlidir?

    sınav süresi 90 dk

    4 sayfanız var. bana gelen asistan kız 20 saniye içinde 5 kere hukuk okuyorum diyip dolma kalemle yapın sınavı gibi bir madde ekledi. hazırlıklı gitmenizi tavsiye ederim.

    ayrıca sınav yerleri çok karışık okul caddenin iki tarafına da yayılmış en az 30 dk önce gidin. benim gibi son 5 dk kala sınav giriş belgesi çıkartacak kırtasiye ararsınız sonra.
  • yüksek lisans sözlü mülakatında
    hangi alanda yoğunlaşmak istenildiği soruluyor (finans, pazarlama, yönetim)
    buna göre bir soru soruyorlar

    örnek bazı soruları şu şekilde
    1) pazarlama nedir
    2) pazarlama bölümlemesi nedir
    3) yönetim nedir
    4) yöneylem araştırması nedir
  • sanırım etiket bölümü
hesabın var mı? giriş yap