• tire kaplan köyü'nde faaliyet gösteren güzel bir gastroturizm projesi. 5-8 kişilik ekiplere 2 farklı atölye sunuyor. birisinde bölgedeki 64 köyden gelen üreticilerin kurduğu tire salı pazarı'ndan alınan malzemeler ile gene tire yöresine ait yemeklerin yapılması , diğerinde gastronomi meraklılarına haftasonu özel mutfak atölyesi. fiyatları konaklama ve havalimanı transfer dahil 400 ve 800 tl.
  • tire de kaplan koyunde yer alan isletme. rezervasyonsuz gidilmesi ozellikle tatil zamanlarinda problem yaratabilir cunku az sayida masa ile hizmet veriyorlar. oncelikle biz bu kadar iyi bir hizmet beklemiyorduk bu net. karsilamadan servise, ilgi alaka sohbetten hesap ve ugurlamaya kadar her yerde bulamayacaginiz bir sicaklik ve kalite var. menuler mevsimsel olarak degismekte ve yorenin yerli ureticileri ile calisilmakta. baslangic ara sicak ana yemek ve tatli olarak bir menuye sahipler. masaya gelen zeytinyag ve nohut ekmegi cok cok iyi ! deniz bey her gelen urunde ufak bir aciklama yaparak size sunum yapiyor bu cok ince ve basarili bir hareket bizce, ayrica hem deniz hem de serkan beyin turkcesi ve urunlere hakimiyeti insana ekstra keyif veriyor. başlangıçlar raw food kulturuyle hazirlaniyor ve cok cok iyi ! ara sicak olarak keskek ve mucver var biz mucver tercih ettik hic pisman olmadik ancak bir tik tuzlu geldi bize, nasil yediginizi anlamadiginiz icin bunda da buyuk bir sorun yok. ana yemekte bonfile ve kuzu sirt soyledik, serkan bey etin nasil pismesi gerektigine kadar izah ederek sunum yapti, tabaktaki patates puresinin ustundeki zerzevata kadar ozenle hazirlanmis bir tabakla damaklar senlendi. tatli kismina geldigimizde oldukca uzulduk cunku tedarikle alakali bir sorun yuzunden tatli yoktu. ona cok hazirlamistik kendimizi ama sonuc husran oldu, yerine alternatif cikarilabilir miydi ? olsa bence cok iyi olurdu. sarap menusu yeterli ve iyi, ayni sekilde sectiginiz sarapla ilgili de cok guzel sohbet edebiliyorsunuz bu guzel insanlarla. biz genel olarak cok memnun ayrildik, yorumlarda yazan tuvaletin tek olmasi, pecete olmamasi gibi seylere guldum gercekten. yolunuz acik olsun ulkede isini hakkiyla yapan az sayida isletmelerden birisiniz iyi ki sizi tanidik. yolumuz dustukce mutlaka gelmeye devam edecegiz.

    edit: malesef kapandi :(
  • şefi ve sahibi serkan çakır’ın ingiltere’den dönmesinin ardından tekrar açılır mı diye umut ettiğim restorant. bir kez gitme şansım oldu, yediğimiz her şey çok lezzetliydi, ortam, servis de enfesti.
hesabın var mı? giriş yap