• bazı videolarını inceledim. yabancılar için üretilmiş içeriklere benzeyen paylaşımları var. sansasyonel başlıklar atıyorlar, çocuklar için içerik üretip onların saf zihinlerini kirletiyorlar ve büyük ihtimal sorgulandıklarında eğitici videolar çektiklerini söyleyecekler fakat bu işte ters bir şeyler var.

    konunun uzmanları tarafından incelenmeli.
  • soruya binayen;

    7 yasindaki cocugun eline telefon vermemek. yapilmasi gereken basta budur. sonrasi icin, eger sakincali bir durum gorduysen cimer ya da direkt savcilik. surec budur.

    edit: gelip “cocugun olursa anlarsin” diyecek ebeveynlere simdiden selam olsun. teknoloji cagin gerekliligi, sana cocugunu karanlik odaya hapset demiyoruz. kontrol sagla, engel ol. anne baba olarak senin gorevin bu. cocugun eline yetiskin olunca gecmesi gereken cihazlar erken yaslarda gecerse elbette takip edemezsin. aile filtreli, cocuklara ozel dizayn edilmis cihazlar mevcut piyasada. ben kendi kullandigim cihazi asla vermem kucuk bir bireyin eline. benim arama gecmisim, benim izledigim ya da benim uygulamalarim o yastaki bireye uymaz. cocuguna ozel alacaksin ve takip edeceksin. anne babalik bunu gerektirir. “basedemiyoruz izliyorlar” demekle olmuyor. 10 bin verip telefon aliyorsan 100 tl fazla ver cocuklara ozel uygulamalar, filtreler al. medya okur yazarligi ogren, zararli iceriklerden nasil uzak durulabilecegini ogren. ne yapmaliyiz diye soruyorsaniz cevabi budur. hala cozum yoksa zaten sosyal hizmetlere gerekirse biz sikayet ederiz alsinlar cocugu elinizden. cozum yolu bunlar.

    basit bir ornek; cocuga konsol aldiysan oynayacagi oyunu sen sececeksin o degil. telefon verdiysen eline sen sececeksin videoyu o degil.
  • rezalet gibi rezalettir.
    bugün bir sayfa tekrar gündeme getirmiş, şikayet edilmesi için.

    ben konuya yeni uyandım. 3 ay kadar önce 6 yaşındaki yeğenim "acı hissim yok, bu yüzden hayatım tehlikede" isimli videoyu izliyordu. 6 yaşa göre çok tehlikeli bir video sayılmaz diye umursamadım. analjezi hakkında bilgilendirici bir videoydu nihayetinde. kanalın diğer içeriklerine baktım. rezalet şeyler var. bizimki muhtemelen diğer videolara da denk gelmiştir. annesini uyardım. umarım bir daha böyle saçmalıklara denk gelmez.
    çocuğunuz çok yaramaz olabilir, çok soru sorup sizi yorabilir... olabilir bunlar. lakin onu dünyaya getirdiyseniz ne izliyor nelere maruz kalıyor, bu konuda titiz davranmak zorundasınız. herkes veriyor çocuğunun eline tableti, telefonu... ne güzel annelik-babalık! ne kolay.

    youtube içerikleri her ne kadar kısıtlama getirilse de çocuklar için tehlikeli olabilmektedir. bu kanalları tehlikeli görmeyenlerin nasıl çocuk yetiştirdiği benim umrumda bile değil ama ben çevremdeki hiçbir çocuğun bu içeriklere maruz kalmasına göz yumamam. üşenmeyip videoları child abuse'tur diyerek rapor ettim. lütfen bir şekilde bunlara denk geldiğiniz zaman şikayet edin. peşine düşün.
    "öğretmenin soyunma odasında bir kamera koyması ortaya çıktı", "erkek arkadaşım aslında babam olabilirmiş, aman tanrım", "arkadaşımın annesi bana aşk mesajları göndermeye başladı", kız arkadaşımı öğretmeniyle yakaladım", "annem hastanedeyken babam eve yeni bir kadın getirdi", "en iyi arkadaşım annesine babamı baştan çıkarması için yardım etti" adındaki çeviri içerikler sadece türk çocuklar için değil, dünyadaki tüm çocuklar için sıkıntılıdır. bu temalarda içerik görmek isteye yetişkinlere göre güzel pornolar var. kendileri oraya yönelebilirler.

    işte benim hikayem, gerçek hikayeler, hikayem bitmedi adındaki 3 kanalda da böyle sıkıntılı içerikler var. kanalların 2 tanesinde şikayetler üzerine "ülkenizde bu içeriğe erişilemez" yazısı çıktı. şükür.

    işbu entry uygunsuz içerikler konusundaki farkındalığı arttırmak için yazılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap