• küfür edip bela okuyanlar arasında et yiyen yok sanırım.
  • ekşi'de et yiyen yok sanırım. ya da başlık cuma vaktine denk geldi ve camide vaazdan sıkılanlar ekşi'de takılıyor.
  • bir yetenek ama yine de orospu çocuğu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ne diye zevk için vuruyorsun lan hayvanı oç.
  • et yiyorum ama nesli tükenen geyik etini yemiyorum.
  • bu adam avcı felan değil götün teki! ne yazık ki bu götlerden ülkemizde de mevcut, avcı dediğin yaşı gelmiş hayvanların erkeğini vurur. bunun bile ne kadar etik olduğu tartışılır ya neyse,
  • eğer açlıktan geberiyorsa ve onun için avlanıyorsa eyvallah belki de, spor için (hatta rekor için belki) yaptığından ağır küfrü hak eden kişidir.
  • zevk için öldüren bir adamdır. merminin nereye geldiği, hayvanın ölmeden ne kadar çektiği bile umurunda değildir. 700 m ilerideki hayvana ulaşıp, çabuk ölmesini sağlayacak şekilde boğazını kesmek de zaman alacaktır (not: avcı değilim, zevk için öldürmem)

    olay et yemek de değil. abd'de avcılığa gerek yok, marketten et almak bizdeki gibi zenginlik göstergesi değil. doğadaki hayvanın eti sert olur, beğenmezler de.

    olay, doğanın dengeleri içinde bir yaşam kavgası veren bir türü spor olsun, eğlence olsun diye öldürüp, doğanın kendi içindeki gelişmesine de engel olmak. olay başka bir yaşam alanına saldırmak, kendi dinamiklerine bırakmamak, zevk için sömürmek. et yiyeceksen bile, en azından çabuk ölmesi için uğraşabilirsin. ama 700 m'den vurabilmen için zaten sabit durması gereken, bu sebeple atıcılığının ispatı için dahi öldürmen gerekmeyen bir hayvanı vurman, sadece öldürme ihtiyacını bastırmak için yaptığın bir şey (burada kurban ile aynıdır yaptığı iş, ama kurban kesenlerin namuslu olanları hiç olmazsa çabuk ölüm için uğraşıyorlar). yoksa insan da öldürecek, dayanamayacak bu tip.

    koyunlara danalara gelince, bunlar bizim kontrollü şekilde beslenmek için koruma altında çoğaltıp öldürdüğümüz hayvanlar. biz çoğaltmasak doğada olmayacak bunlar, toptan ölecek. ama hiç olmazsa bu yolla et ihtiyacını sağlarken doğadaki av-avcı dengesinin içine etmiyoruz. ve etin yerine gerçekten geçecek her besini de özellikle tüketiyoruz.
  • eğer avladığı geyiği beslenmek için kullanıyorsa anormal bir durum yok bence. ha zevk için yapıyorsa ağır orospu çocuğudur. balık tutmak da öyle mesela, youtube'da bir ton balık tutmayı spor olarak yapan insanlar var, hayvana eziyet ediyorlar. eğer yiyeceksen git tut ye ama kendi zevkin için hayvana eziyet etme.
  • beslenmek için aldığımız bir kilo et için geyik avlamıyoruz biz.zevk için hayvan öldürmek sadistliktir.
  • manyak mısınız oğlum? adam amazon'da balta girmemiş ormanda yaşayan mashco-piro kabilesinin bir üyesi değilse, avcılığı aç kaldığı için yapmıyordur.
hesabın var mı? giriş yap