• sadece istatistik verileri üzerinden konuşmanın yanlış olacağı tarayıcıdır.

    windows ile default olarak gelen internet explorer(devlet daireleri falan), linux dağıtımlarıyla servis edilen firefox'a göre evet az olabilir oranı. ama şöyle bir durum da var. chrome'un da arkasında google var. hani şu internet=google dediğimiz google. hani şu alexa sıralamasında birinci olan google. yani bir internet kullanıcısının ortalama 3-5 google servisini (gmail, arama, google earth, blogger,youtube daha gider bu) kullandığını düşünürsek pazar payının her şey demek olmadığını söyleyebilirim.

    diyeceğim odur ki; opera varken yüzüne bile bakılmaması gereken tarayıcıdır.

    not: eklenti desteği var diye kapıma gelmeyin. 2-3 eklenti yüklenince şaftı kayan tarayıcıyı ne yapayım a dostlar?
  • commodore 64 kullanıyorsanız 1-2 eklenti indirip 7-8 sekme birden açınca hem kendi kullanılamaz hale gelen, hem de bilgisayarı kullanılamaz hale getiren bir tarayıcıdır evet. fakat benim 2006 model dandik p4 bilgisayarımda canavar gibi çalışmaktadır.
  • nazarımda internet explorer'dan iyidir ama firefox kadar da iyi değildir.buralarda yenisin chrome.

    edit: lan 2010da yazmışım yıl olmuş 2011 ne eksiliyosunuz.
  • bu tarayıcıyla bilgisayar nasıl kullanılmaz hale gelebilir gerçekten aklım almıyor.

    uzun süredir firefox kullanan biriyim, henüz yeni çıktığı zamanlardan beri de chrome ile birlikte kullanıyorum. firefox'un yaşattığı yavaşlamanın onda birini yaşatmadı henüz kendisi. çok fazla eklenti de yüklü ayrıca. pentium ii 450'ye falan kurmuyorsanız bir sorun yaratmaması lazım. bu arada bilgisayarım core 2 duo 1.66 bir notebook, hani canavar falan da değil.

    ha diyorsanız ki ben popüler olana, çoğu uğrak yerini elinde tutan tekel google'a çamur atıcam, açık açık öyle diyin de saçmalamaktan kurtulun.
  • pazartesi günleri kullandığım browser.. salı opera, çarşamba firefox, perşembe safari, cuma internet explorer kullanıyorum, haftasonu bilgisayar kullanmıyorum..
  • geliştiricileri, tarayıcıyı yaklaşık 30 eklenti, 1500 bookmark ve her birinde en az 20 tab açık olmak üzere 4-5 pencere açık şekilde kullanan kullanıcılar için zaytung'a açıklama yapmış diyorlar; ''fazla kurcalamayın bozarsınız''.

    (bkz: kafan çok büyükmüş canım dikkatli kullan)

    kendisini firefoxa alternatif olarak kullanıyorum zaman zaman. bir alternatif olarak işini iyi yapıyor benim için. ancak onlarca eklentiyle sorunsuz kullandığım firefoxun yerine geçemedi henüz.
  • çok hafif bir tarayıcı.

    firefox'un kısayoluna tıklarsınız.1 dk sonra anca açılır.2 sekme açarsınız.mozilla firefox efendi "yanıt vermiyor" der.bu ağır tarayıcı eski günlerin hatrına ve birkaç güzel eklentisi sayesinde uninstall edilmez ama kullanılmaz da.

    ie 8'in kısayoluna tıklarsınız.bir web sayfasının yüklenmesi 40 sn alır.insanın 2.sekmeyi açası gelmez.zaten 6 ve 7 sürümüyle hoş olmayan anılara sahip bu tarayıcı kaderine terkedilir.

    ve chrome...
    canım benim.kısayoluna tıkladığınız saniyede açılır.düzenlidir.sekmeleri kuş gibi hafiftir.ardarda 50 sekmeyi açtığım zamanlarda bile gıkı çıkmamış, bir tek çökme problemi yaşatmamıştır.sayfa gösterim hızından söz etmeme gerek yok herhalde.
  • bilgisayarımının indirmediği browserdır. firefox izin vermiyor gerçekten.
  • bugunku pazar payina bu kadar kisa surede ulasabilmesini, firefox'un belki baslatmadigi, ancak kesinlikle oncusu oldugu "internet explorer'den baska tarayicilar da varmis" aydinlanmasina borclu olan tarayicidir.

    hizlidir, minimalisttir ve kullanimi kolaydir ancak simdilik her konuda firefox kadar esnek degildir. bu ozellikleriyle gitgide daha cok kisi tarafindan tercih edilmesi cok normal ancak firefox'dan bayragi toptan devralmasina daha var.

    webkit ile sifirdan baslamasi sayesinde, firefox gibi yasli gecko'nun getirdigi legacy sorumluluklardan muaf olan chrome'un hiz konusunda onde baslamasindan daha dogal bir sey yok. firefox 4'un (kararli surumu cikinca) chrome'a fark atma sansi yok belki ama hiz farkini, en azindan normal kullanici icin onemsiz boyutlara indirecegi de kesin gibi.

    kisacasi, eksisozluk basinda saatler harcarken milisaniyeleri, gigabyte'larca ram varken megabyte'lari saymak cok da anlamli degil bence. chrome da, firefox da, opera da gayet modern ve kullanici dostu tarayicilar; surdurecekleri saglikli, tekelsiz bir rekabet de tabi ki kullanicilarin yararina.
hesabın var mı? giriş yap