• sinema üzerine içerikler üreten, baya kötü bir youtube kanalı. kanalın sahibi arkadaşın son videosu 2018’in en iyi filmi üzerine. ve bu arkadaşın filmler üzerine tek söyleyebildiği; iyi film, izleyin. bu mu sinema eleştirisi? niye izlemeliyim bu programı?
  • boş adamın en önde gideni, d&r da 3 tanesi 15 tl olan dvd blu-ray ler ile doldurmuş arkasını, sinema konusunda söylediği heyşey ya ekşi'den ya imdb yorumlarından alıntı. teknik konusunda bilgisi eksi sıfır.
  • epeyce film izlemiş, sinemayı gerçekten seven birinin yürüttüğü youtube kanalı.

    sinema sevgisine, coşkusuna diyecek bir şey olmamakla birlikte kaliteli ve doyurucu içerik üretmek için iyi bir izleyici olmak yetmiyor maalesef.
    beğendiği filmlerin sadece kendisinde yarattığı duyguları betimleyebiliyor. bunu da çok, inanılmaz, olağanüstü, en, gerçekten, bir tık, seviyorum, bayılıyorum, çok özel, cuk oturmak gibi kelimelerin boca edildiği cümlelerle yapabiliyor. kelime hazinesi dar olduğu için hislerini ancak bu kelimelerle ifade edebiliyor.
    ele aldığı filmlerin meselesine, ideolojisine, felsefesine dair hiçbir şey söylemeden içi boş cümlelerle film analizi yapıyor.
    bu tarz videolar yapan arkadaşların listelerinde, derinliğine vakıf olamayacakları boyutta felsefi içerikler taşıyan filmlerin baş sıralarda yer alması ilginç geliyor.
  • kutsal bilgi kaynağı ekşi sözlük'ün üzmeyi başardığı internet insanlarından bir diğeri. 2. entry'de hakaret başlamış, sözlük formunda yine.

    kasıntı triplere girmeyip en sevdiği filmleri hollywood'dan seçtiği için sinemadan anlamayan bir sinema severdir. oysa ki 1967 kazakistan yapımı bir film söylemeliydi. işte o zaman "oo bu filmi bilmiyordum demek ki olağanüstü derecede teknik bilgi sahibi bir sinefil ile karşı karşıyayım" diyebilirdik. aşırılığın sınırlarında gezmeyen birinin fikirleri değersizdir. normal zevkleri olan birinden kesinlikle kazanım sağlayamayız çünkü biz çok marjinaliz.

    "birey x hakkında konuşmadıysa x bilmiyor olmalı" saptaması nasıl yapılabilir çözemedim. bomboş biri olduğunu nereden anladınız acaba. elinizdeki veriler ile anca youtube kanalı boş diyebilirdiniz diye düşünüyorum. ilkokul çocuğu gibi hayat bilgisi dersi vermeyelim artık.

    boktan film zevki ve teknik bilgisine rağmen kendime yakın bulduğum için takip ettiğim youtube kanalıdır kendileri. sevdiği filmler genelde benim de sevdiklerim oluyor. izlemediğim bir şeyden bahsederse kolayca watchlist'e atıyorum.

    her şeyi geçtim drive seven adam kötü olur mu ? bu satırları görürse benden ona bir adet nightcall gelsin.
  • hakan'ı teknik bilgisi için değil sohbeti için 2 senedir takip ediyorum kendi halinde takılan ve iyi iş yapan bir arkadaş. seviliyorsun hakan.
  • iyi/ kötü film.
    iyi/kötü kurgu
    iyi/kötü oyunculuk
    klişe/harika film
    başarılı/başarısız film.

    izlediğim tüm videolar üste yazdığım 5 cümle üzerine kuruluydu.
  • nadiren izleyecek bir şey olmadığında bu arkadaşın sohbet videolarını izliyordum. bir arkadaş bu çocuğa sormuştu: "abi bence sinema tarihinin en güzel serisi fast&furious sen ne düşünüyorsun bu seri hakkında?" bunu okur okumaz bir iç geçirdi ve içinden şunu dediğine eminim benim nasıl bir kitlem var böyle? yemin ederim bu çocuğa çok üzüldüm o anda. kim bilir bu işe başlarken nasıl insanlarla muhattap olmayı hayal ediyordu, ne güzel film sohbeti yaparım diye düşünüyordu ama gel gör ki takipçileri fast&furious fanlarından öteye gidemiyor.
  • her videosunu sabırsızlıkla beklediğim, film zevkine ve bilgisine çok güvendiğim bir içerik üretici ve film koleksiyoneri.

    hakan'ın köşesi ismini, önünde videolarını çektiği koleksiyon köşesinden alıyor.

    youtube kanalındaki hitabeti çok eğlenceli. filmlere yaptığı eleştirilerde zaman zaman takındığı bitter sweet dili ve takipçilerinden gelen yorum ve/veya sorulara verdiği ironik yanıtlar beni ziyadesiyle eğlendiriyor.

    sadece youtube kanalı değil, twitter, instagram ve çok sevdiğim (imdb'nin sosyal versiyonu olarak adlandırdığım) letterboxd hesapları da takip edilmeli.
  • tweet hırsızı.
  • şu an izlenecek en iyi televizyon işinden birinin rings of power olduğunu söyleyen youtuber. sebeplerinden bir ikisini sayarken en büyük bütçe falan dedi. bundan sonra görüşlerini ciddiye alabileceğimi sanmıyorum... rop dedi ya la, tövbe tövbe.
hesabın var mı? giriş yap