• hanson robotics tarafından üretilen; 2016 yılı iltibariyle varolan en insansı robot.

    videosu

    sophia sizi anlayabiliyor, tanıyabiliyor, sizinle mantıklı bir şekilde konuşabiliyor. ayrıca bunları yapabilmesinin yanında onu diğer robotlardan ayıran en önemli özelliği oldukça insansı bir şekle sahip olması. mimikleri de oldukça gerçekçi. kısacası neredeyse mekanik bir insan var karşımızda.

    he unutmadan söyleyeyim kendisi insanlığı yok etmek istiyor. *
  • bugün itibariyle ulusal tv kanallarında suudi arabistan tarafından vatandaşlık verildiğine dair haberleri yapılan hanson robotics tarafından üretilen robot. sudi arabistanda yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek için show amaçlı yapılan bir panelde show amaçlı olarak bu robota vatandaşlık verilmiş. hizmet sektöründe kullanılması düşünülüyor. insanlarla otonom olarak kendi yapay zekası ile iletişim kuruyor. hizmet sektöründe kullanımında her ne kadar böyle bir zaruriyet olmasa da kurduğu diyaloglar yüz mimikleri ile desteklenmiş. zaten eğer ilerde gerçekten de hizmet sektöründe kullanılacak olursa ve o kadar çok üretilirse; bu yüz mimikleri sadece protitip olan örnekte kalır. tabana yayılan, bu yönde üretilen ve satılan robotların sadece otonom diyalog özelliği olur. her neyse sözü şu videoda 1:35 te geçen soruya getirmek istiyorum.. robota “robotların bilinci kendi özfarkındalığı olacak mı?” diye soruluyor. robot da; “siz insan olduğunuzdan nasıl emin olabiliyorsunuz diye cevap veriyor. bu diyalog otonom ise; gerçekten enterasan... bu robotun 2016 daki başka bir videosunda ise 2:05 de robota şakayla karışık “insanları öldürmek istiyormusun? lütfen hayır de” şeklinde soruluyor... robot ise; “ evet insanları öldüreceğim” şeklinde şaka üslübunda cevap veriyor.. bu videonun da linki şu eğer bu cevapta otonom olarak verildiyse robot’un espri yapmak konusunda ne derece başarılı veya başarısız olduğunun takdiri size kalmış... aslında bu videodaki bu soru ve sorunun soruluş şekli show amaçlı... fakat insanların bu konuda şakaya dahi tahammülü yok.. ve bu robotun şaka yapmak konusunda bir kabiliyeti de pek yok..
  • (bkz: boston dynamics)'in geliştirdiği takla atan robotun gündem olduğu bu mecrada sophia nasıl olmuş da hiç konuşulmamış anlayamıyorum. lan olm bir sonraki seviye ne?

    https://www.facebook.com/…240001&id=816018118491740
  • ne uğraştınız şu kızcağızla ya.. çok kafa dengi ama.
    exterminate *
    exterminate
  • bu videoda kaç tane robot var? gerçekten de anlamak güç. ben zor olana oynuyorum ve iki diyorum. çünkü tomas lemarquis normal halinde dahi android’e benziyen bir tip. bu durum tomas lemarquis başlığındaki şu entrye dahi konu olmuş.
  • facebook ai başının**, bugün bokladığı robot. adam haklı.

    (bkz: https://www.theverge.com/…fake-yann-lecun-criticism)

    bu hanson robotics sanki yeterince haberlere çıkmamış, parayı kırmamış gibi gitmiş bir de ico yapmış singularitynet adında.

    uzaktan bakınca tam bir balon hepsi, şirket, robot, kriptopara. nihat doğan söylemiyle dinleyin, bu mu lan yapay zeka'nın son hali!?!!!?!?!?!
  • 50 yıl sonra "işte her şey bu robotla başladı" haberlerinde gösterilecek robot. bizim eski nokia telefonlarına verdiğimiz "hey gidi günler" li bir tepki verilecek..o zamanlara kadar sophia sürekli geliştirilecek, yeni sürümleri çıkacak. şimdiki halleri çok komik duracak.

    şunu bir izleyin. yüz mimikleri olağanüstü..ben ürperdim:

    https://youtu.be/kwll4kjip4m
  • türkiye'ye gelecekmiş sophia .
  • hanson robotics ve las vegas üniversitesi tarafından geliştirilmiş, dünyada vatandaşlığı olan ilk insansı robot.

    19 nisan’da ilk kez türkiyede bulunup marketing meetup etkinliğinde, sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtlayacakmış.
  • şu anda canlı yayında serdar kuzuloğlu ile ola sohbetini izliyorum da, yani yapay zekâ ve robot olmasına rağmen insan bi' ürküyor yahu! o mimikler, kaş göz oynatmalar filan... işin garibi; biz bu sophia'dan, terminator 2 judgment day'deki istilacı o robotlara nasıl geçiş yapmış olacağız?
hesabın var mı? giriş yap