• ultra her şey dahil paketini gerçekten de ultra her şey dahil zannedip geldiğim otel.
    fakat maalesef her şey paralı. üstelik plajla yemeklerin ücretsiz olduğu restoran arası nerden baksan 500mt ve yokuş. shuttle var otel içi ulaşım için ama kafa dinlemeye gelip minibüs bekliyorsun.
    dün bi tane corona içeyim dedim ücret istediler, şaka gibi..
    otelin girişinde lavanta adında bir restoran var, belirli saatlerde orda yiyecekler ücretsiz. diyelim ki 10’dan önce uyanamadınız ve kahvaltıyı kaçırdınız, 12:30’a kadar aç kalmak durumundasınız. aynı şekilde akşam yemeğini de o ücretsiz restoranda yemezseniz aç kalıyosunuz. günün herhangi bir saatinde birşeyler atıştırmak isteseniz yok.

    daha önce de her şey dahil paketli otellerde yılın yorgunluğunu atmak için 2-3 gün tatil yaptım. havuzun ortasında bile envai çeşit içki ve yiyecek bulunan barlar olurdu. her köşede burgerci, simitçi gibi şeyler olur ana yemeği kaçırsan bile aç kalmazsın ki zaten her şey dahilin konsepti bütün parayı fazlasıyla önden verip konaklama boyunca her şeyden ücretsiz faydalanmak.

    şu an tatilimin ortasında saat 12:30’u bekliyorum aç karnına denize girmeyeyim diye.

    kısaca ultra her şey dahil deyip tam pansiyon paket sunan gereksiz bir otel. ben bir daha gelmem gelene de tavsiye etmem.
  • 98'den beri hapimag sea garden'ın village kısmına geliyoruz. ılk senelerde cok memnun kalıyorduk. havuz ve deniz aktiviteleri, akşam eğlenceleri gayet kaliteli, yemekleri çok çeşitli ve lezzetli, personeli de güler yüzlü ve ilgiliydi. zaten tesisin bulunduğu doğa çok iyi korunmuş ve otel 3 koya hakim biçimde yerleştirilmiş. deniz ise muhteşem. sadece biraz dalgalı. ancak son 5 senedir tesisten memnuniyetimiz giderek azaldı. bu sene ise tabana vurdu. bu durum muhtemelen tesisin yönetimiyle ilgili ciddi bir sorundan kaynaklı.

    öncelikle çok az personel çalıştırılıyor. hizmet almanız nerdeyse imkansız. bir şey talep ettiğinizde, talebinizi en az 3 defa tekrar etmezseniz bir şey yapıldığı yok.
    kahvaltınızı yapıp normal bir saatte plaja gittiğinizde yer bulmanız neredeyse imkansız. ınsanlar kalkıp sabah 5de şezlonglara havlu atıyorlar. bunu engellemek için otel saat sınırı koymuş. 2 saat ancak yer tutulabiliyor. ancak plaj görevlilerine bahşiş verdiğiniz takdirde hem sizin için yer tutuyorlar hem de şezlongları süre limitsiz tutabiliyorsunuz. yani tatil paketinizin içinde olan bir hizmete ekstradan para vermeniz gerekiyor rahat edebilmeniz için.
    açık büfe yemeklere gelecek olursak. öncelikle restoranlarda da personel azlığı var. garsonlar boş tabakları siz uyarmadığınız sürece toplayamıyorlar. belli ki saatlerce çalıştırılıyorlar ve yorgunlukları her hallerinden belli oluyor. yemekler aynı yemeklerin tekrarı gibi. hepsi aynı tatta. 30 çeşit yemek çıkıyor ama hepsi birbirinin türevi. açık büfe 22.30a kadar devam ediyor ancak 20.00dan sonra giderseniz bir çok yemek bitmiş ve yerine yenisi eklenmemiş oluyor.
    genel spor ve eglence etkinliklerine gelecek olursak, gercekten cok zevksiz ve kalitesiz. aksam aktivitelerini sunan insanlar ne dogru duzgun turkce ne de ingilizce konusabiliyorlar. kuru gurultuden baska bir sey degil.

    ulaşıma gelecek olursak, normalde bodrum otogar ile yalıçiftlik arasında çalışan dolmuşlar mevcut. bu dolmuşlar hapimag sea garden'a uğruyor ve dolmuşlar sabah 7de servise başlıyor. ancak otel muhtemelen sabah saatlerinde taksilerden komisyon alabilmek icin dolmuslari 8.45den once gelmesini engelliyor. boylece havaalanina gitmek icin tek yolunuz taksiye 180 tl vermek oluyor.

    sonuç olarak, bu muhtesem tesis kotu yonetim sikintisi icerisinde. herkes bahsis pesinde kosuyor. bahsis verilmediginde veya bahsisten tatmin olmadiklarina sizin icin ellerini bile kimildatmiyorlar. otel verdiginiz parayi kesinlikle karsilamiyor. onun yerine butun bir tatil boyunca hem sizi somuruyor hem de sinirlerinizi tepenize cikartiyor. tek iyi diyebilecegim sey muhtesem denizi ve village kisminda kaliyorsaniz rahat sakin odalari.

    edit: bu sene ağustos son haftasında gittim. korona önlemlerinden ötürü %60 kapasiteyle çalışıyorlardı. o yüzden çok sakin ve huzurluydu. geçen seneki aksilikler iyice azalmış, personel de misafirlerle yeterli ilgilenebiliyordu. ama şu şezlongda yer tutma işi hala devam ediyor. gerçekten insanlar sabah 5'de gelip havlu bırakıyorlar. tatilde uyumak varken bunu neden yaparsın!
  • 2 hafta sonra tatile gideceğim otel.
    fakat yazılanları okuduktan sonra rezervasyonu iptal etmeyi düşünüyorum.*

    *yakın zamanlarda giden yazarlar lütfen fikrini aktarsın.
  • hapimag ile ilgili güncel fikirlerimi yazayım. temmuz sonu ağustos başı oradaydık. orman içinde olmasını çok beğendik, deniz kenarında zaman geçirilebilen ağaç altı çim alan 2.5 aylık oğlumuz ile gittiğimiz ilk tatilde hayat kurtarıcı oldu. kötü-eksik yanları ise;
    1. otel tarafı rüzgar alan koyda (dolayısı ile hiç terlemiyorsunuz) hep esinti var ve deniz dalgalı. ayrıca yat yoğunluğu olan iyi bir koy (pabuçburnu) yanında olduğundan deniz bence biraz kirliydi. devremülk kısmının denizi daha güzel ama kullanmadık (uzak, giriş ücretsiz ama içerde yeme içme için ek ücret gerekiyor)
    2. biz rica ile denize ve çim alana en yakın odada kaldık. restaurant biraz tepede, yürüyerek 6-7 dk ama iyi bir yokuşu var. buggy ile gidilebiliyor. otel biraz büyük olduğundan heryere bu golf arabası tipi araçlarla gitmek gerekiyor.
    3. yemek çeşidi az ama etler kaliteliydi. her öğünde iyi 1-2 çeşit kırmızı et vardı. meze barı vasat, tatlı kısmı kötü-zayıf.
    4. çok sorun etmedik ama odalar biraz eski.

    bayağı yerdim oteli ama orman içi oluşu, cırcır böcekleri, esinti, bangır bangır olamayan müzikler bize çok huzurlu geldi. gelecek yıl yine gidebiliriz.
  • 2018 yılında kaldım, bodrumun en iyi denizi belki de buradadır. tabi koy derken burası bir yarımada, 2 tane koyu var diye düşünün. bir tarafı otel olarak gelenlerin kullandığı herşey dahilin olduğu bölüm, buradaki denize ilk gün girdim, bir daha da girmedim. çünkü son derece pisti. nedenini sorduğumda halka açık plajdan gelen tüm pislikler buraya geliyormuş. öbür koy ise dalgasız mis gibi fakat her şey ücretli. sadece şezlong ve havlu ücretsiz. su bile parayla. haliyle her şey dahil otele ciddi bir meblağ daha ödedim çıkarken. bu kısım devremülkçülere bedava imiş. bu temiz koya ulaşım ise yürüyerek yarım saate yakın sürüyor. veya küçük arabalar var onları bekliyorsunuz ama çok zaman alıyor, bazen gelmiyorlar. özellikle dönüşlerde hiç yoklar. tatilin ciddi kısmı yollarda geçiyor. hele öğlen yemeğine merkeze gidecekseniz mahvoldunuz!

    personel kalitesi iyi, yemek çeşidi az olsa da lezzet olarak oldukça iyi.

    kısacası tek ama büyük sorun, temiz koya ulaşım ve buradaki her şeyin ücretli olması. bu işi çözmedikleri için tercih etmem bir daha. bunun dışında ise kesinlikle tercih edilebilir bir otel. dediğim gibi bodrumun en temiz denizi burasıdır muhtemelen. diğer yerlerde hem dalga miktarı daha fazla, hem de denizde bildiğiniz küçük plastikler var. hapimagda bu plastiklerden hiç görmedim, bu yüzden de tonlarca balık bulunuyor bu koyda. kafanızı soktuğunuz gibi balık sürüleri ile birliktesiniz.
  • https://bilmehakki.org/…llanim_hakki_2#incoming-124

    kıyı kanununu ihalal ettiği iddia edilen oteldir. bilgiedinmehakki.org sitesinde çevre ve şehircilik bakanlığına bilgi edinmek amaçlı yazılan yazıdan bu iddiayı öğrendim. 49 yıllık bir kiralama ne demektir bunu açıklayabilecek biri var mıdır? eğer orada yaşayanların kıyıya tamamen erişmesini engelliyorsa ve ömür boyu diyebileceğimiz bir süre bu devam ediyorsa insanların tazminat alması da gerekir diye düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    sayın çevre ve şehircilik bakanlığı,

    4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını talep ediyorum.
    sayın adalet bakanlığı,

    4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını talep ediyorum.
    1801710330 sayılı cimer başvuruma cevaben, bodrum ilçesi yalı mahallesinde faaliyet gösteren hapimag turistik yatırım ve ticaret a.ş' nin ; 360 ada 4 ve 5 parsellerdeki taşınmazlar üzerinde ise 28.11.1991 tarihinden başlamak üzere hapimag turistik yatırım ve ticaret a.ş. lehine 49 yıl süre ile üst hakkı şeklinde irtifak hakkı olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.
    bu işletmenin 49 yıl için aldığı üst hakkı şeklindeki milli emlak kiralaması , vatandaş olarak bizim denize/plaja ulaşma hakkımızı duvar -kapı- özel güvenlik kullanarak engelleme yetkisini otele verir mi?

    can alataş,

    saygılar,

    can alataş
    --- spoiler ---
  • otel tarafındakileri hisseniz olmadığı sürece giremeyeceğiniz tatil köyü bölgesine almaya başladıklarından beri kalitesi düşüşte olan tesis. ne yazık ki birden iki-üç kuruş fazla para kazanınca görgüsüzlüğe vuran, çocuk sahibi olmayı da maharet sanan türklerin bağırış çağırışları, davranış bozuklukları yüzünden huzur kalmamış durumda. sadece bu da değil, cumartesi ve pazar günlerinde dışarıdan insanları da alıyorlar artık, bari onları sadece otel tarafına kabul et. hissedarlarını mağdur eden adımlar atıyorlar, o zaman üyelerinin azalmasından yakınmamaları lazım çünkü görünen o ki katılmadan da etinden sütünden fazlasıyla faydalanabiliniyor.

    yukarıdaki arkadaş doğru bir noktaya parmak basmış, karşı çıkmayacağım ama bu ülkedeki tek tesis bu değil. yine önüne teknenizle gelip yanaşabiliyor, restoran ve marketinden yararlanabiliyorsunuz. bu mantıkla bu ülkede deniz kenarında hiçbir evin de olmaması lazım. öyle bir durumda her türlü koşulda her şeyi yapabilme seviyesizliğine sahip bir güruh her yeri istila eder, siz denize iki saniye bakma imkanına bile sahip olamazsınız. bu haksızlık değil midir? demek istediğimi kuzguncuk, beylerbeyi, arnavutköy, bebek, tarabya ya da marmara bölgesi'ndeki tatil beldelerinden manzaralara bakarak anlayabilirsiniz.
  • ismi sahsimi tilt eden oteldir.
    niye boyle yaprak kurek isimler birakiyorsunuz amk ya.

    ayrica, kiyiya yakin kesimlerde bir orman yangini oldugunda yine peskes cekildi, otel yapilacak diye aglayan kisiler gelip burada orman icinde, 3 koya hakim bir otel diye övüyorlar. buralara gittiginiz surece o orman yanginlarinin ortagi oluyorsunuz, soylemis olayim.
  • gidip pişman olduğum otel. ilk defa ekşi'de yazan bir şey doğru çıktı *

    yazarın abartısıdır demiştim ama cidden tam pansiyon denilen şeyi ultra her şey dahil diye pazarlıyorlar. bira paralı olur mu lan.
  • 2021 den selamlar swh
    otel her şey dahil değil.
    mini barda iki tane bira var.
    alkol için ebesinin körüne.
    yemek için ebesinin nikahına yürümeniz gerekiyor.
    günlüğü şu an 2 kişi 150 dolar civarı.
    bir daha gelmem.
    sevgiler.
    edit: ha, plaj taş dolu, rüzgar çok, deniz soğuk.saygılar.
hesabın var mı? giriş yap