• kırk asırlık türk yurdu düşman elinde esir kalamaz

    bir hatay'lı olarak, dedemin babasının yani hasan ağa'nın 80-85 yıl öncesi yaptığı gibi silahı alır dağa çıkar ne kadar suriye sevdalısı varsa hepsini kuş gibi avlarım. ben sofu hasan'ın torunuyum. benim dedem ağalığını, canını düşünmeden memleket elden gitmesin diye çalışanları ile hatay'ın dağlarında fransızlara, suriyelilere, araplara karşı eşkıyalık yapmış iken bu halimle kaybedecek hiçbir şeyi olmayan ben hepsinin alnını karışlarım.
  • türkiye'deki mültecilerle bu bildiriyi yayınlayan insanlar aynı kişiler değil.

    mülteci seviciliği yapmıyorum.
    siyahla beyazı ayırabilmenin öneminin farkındayım sadece.
  • hataylıyım ve dedemin anlattığı hatay'ın fransızlardan kurtuluş hikayeleriyle büyüdüm. suriye meclisinde bunların konuşulmasını duymak kanımı dondurur.
    ancaaaak,

    sen elin topraklarına göz dikip 82 halep 83 şam dersen böyle söylemlere de tepki vermeye hakkın olmaz. şu hayali kuran hiç kimse iki yüzlülük yapıp hatay'ın alınması ile ilgili sözlere sakın ha sakın tepki göstermesin kalbini kırarım.

    gelen mesajlar üzerine edit: yok efendim halep, şam eskiden osmanlı toprağıymış... aa cidden mi? ben bilmiyordum bunu... ulan hırbo, eskiden sahip olunan topraklara bakacak olursak bizim anadolu'dan siktir olup gitmemiz gerekmiyor mu?

    sen sınır dışındaki türklerin çoğunlukta olduğu toprakları düşünüyorsan bilim üreteceksin biliiim... zengin olacaksın... bana 200 yıl öncesinin kafasıyla hareket edip "gedek o topragları alag" demeyeceksin hıyara bak ya... bak düşündükçe deliriyorum.
    sen süper güç ol, ondan sonra uygur türklerine zulmeden çin'e de sesini çıkarırsın halep'teki, ırak'taki türkmenlerin de hakkını savunursun.

    gelip bana sikko sikko osmanlıcılık yapanlar suriye'ye hiç gitmiş mi acaba? ne biliyorlar orayla ilgili. ben gittim. bir hataylı olarak, bir halep türkmeni olarak gittim. bu coğrafyayı da hem sosyolog hem de bu coğrafyada doğup büyümüş olarak osmanlıya dönüş ıslak rüyası görenlerden daha iyi bilirim. oradaki türkmenlerin nasıl sefalet içinde yaşadığını, nusayrilerin nasıl iyi hayatlar yaşadığını gözümle yerinde gördüm. ben bilmez miyim "gidek halep'i alak, günlerini gösterek" demeyi? aklınız biraz başında olsun ya...
  • ülkeni önce rusya'dan geri al da sonra hatay'da sıra gelsin dediğimiz keko söylem.
  • sizin karakterinizi sikiyim aq nankörleri. ışid'den götünüze don giymeden kaçmış adamlarsınız, siz kim türkiye'den hatay'ı almak kim?
  • türkiye olmuş suriye, bu adam dalga mı geçiyor la!
  • hatayı 1939'da görüp 2021'de isyan etmişler.
  • hatay'a geldiğinizde alabileceğiniz tek şey zurna dürüm. o da farklı şekilde. buyrun gelin sayın gerizekalı kardeşim.
  • kendi vatanını satıp kaçan adamlar için iddialı bir çıkış olmuş.

    adamlar 2 silah görünce kıta değiştiriyor amk hatay'ı mı geri alacak sjshdh.
hesabın var mı? giriş yap