• evine bir fare girsin basar zehiri hemen. tüm hayvanlar kedi köpek ya.
  • hayvanları sevmekle hayvan beslemek arasındaki farkı gayet iyi bilen insandır.

    aynı türden farkları insanlarla ilişkilerinde de gözetebilir.
  • hümanist değil animalisttir, e haklıdır da. insanlığın sevilecek nesi kaldı allasen? hayvan candır.
  • hayatında bir böceği bile öldürememiş insandır. bu dünya üzerinde sırf zevk için vahşileşen "insan" denen ırkın içinde barınmaya çalışan, bazen kutusunun içinde uyumaya çalışan canları sevendir, kollamaya çalışandır. karşılıksız, çıkarsız sevgiyi gören, onlarla paylaşandır.
  • hangi hayvanları daha çok sevdiği de değişebilir. sonuçta insan da bir hayvan türüdür; örneğin bu kişi kedileri insanlardan daha çok sevebilir. ama denizatlarını da kedilerden çok sevebilir. ama insan var, insan var. kedi var, kedi var. sevileni var sevilmeyeni var. sonuç olarak bir canlıyı sırf türüne bakarak seviyor veya sevmiyorsa bu kişi tür ayrımcısıdır efendim. evet, türcüdür bu. doğru olan iyi insanı, iyi kediyi ve iyi denizatını sevmektir.
  • evcil bir hayvanı eve hapsetmekten zevk almadığı halde sokakta bir arabanın altında ezilmesini, psikopat bir insanoğlunun işkence etmesini, bir kış gününde dışarıda soğuktan titremesini, yiyecek bulamadığında aç kalarak acı çekmesini istemediğinden ona evini açan insandır. kucağında mutluluktan guruldamaktan başka minnet göstergesi olmayan bir hayvanı çıkarsız seven insandır. vefadan yoksun insanların yanında hiçbir savunması olmayan, derdini dile getiremeyen canlıları haklı olarak daha çok seven insandır.
  • "çünkü hayvanlar daha masuum" diye cevap vermesi olası insandır.
  • karsiliksiz sevginin güzelligini kesfetmis, kendisini kosulsuz sevene yardim etmek isteyen; canlinin hangi formda olursa olsun yine canli oldugunun, hissettiginin, düsündügünün ve yardima ihtiyaci oldugunun farkina olan bir insandir.

    karsisinda duran ve kendini ifade etmekten yoksun olan bir varligi koruyarak, her ne kadar bunun icin ugrasmamis olsa da, kendini yüceltecek olan insandir.

    hayvan haklari ve insan haklari demeden önce canli haklari diyen insandir.

    evcil hayvanlari satin almak yerine evlat edinen, onlara süs esyasi gibi degil de arkadas, kardes ya da cocugu gibi davranan insandir.

    yaz sicagi, kis sogugu gibi zor kosullarda evsiz arkadaslarini düsünen, onlara yagmurlu, karli günlerde siginacak bir yer vermeye calisan insandir.

    kendisi sadece insan diye; hayvanlari önce hapsedip sonra kesmek, sadece hapsedip insanlara sergilemek, acimasiz egitimlerden gecirip sonrasinda gösteriler yapmak, mengenelerle sabitleyip üzerlerinde deney yapmak, nasil olsa hayvan diyerek, sag kalma ihtimalinin olmadigini bile bile uzaya göndermek, birkac insan onlari dogalarinda degil de üzerlerinde görmek istiyor diye canli canli derilerini yüzmek , kac kilo olduguna aldirmadan üzerlerine binmek, onlara tecavüz etmek, zorla sahaya koyup takim maskotu yapmak...gibi haklara sahip olmadiginin bilincinde olmaktir.
  • kendini hayvan olarak görüyor da olabilir.
hesabın var mı? giriş yap