• zor durumda kalmış sigara tiryakisinin yapabileceği bir eylem. ayrıca gergin bir durum. hele ki burda tanınmayan biri ben olursam eğer daha çok geriliyorum. kendim de kullanmama rağmen sanki sigara içen herhangi biri tehlikeliymiş, böyle çakalmış, her an vermezsen götünü kesecekmiş gibi hissediyorum. ilginç tabi..
  • aslında çok da abartılacak bir durum değildir. normal bir şekilde gelir istersin, varsa verirler, insan zaman zaman sigarasız kalabiliyor ama şöyle isterse

    + hehuheheue sigaranız var mı

    masa: ?? var

    + çakmağınızı da alabilir miyim?

    + (yan masadaki arkadaşlarına) götsünüz olum heuhe

    ne eylendi kız amk, altı üstü sigaraydı lan.
  • - bir sigara istesem sizden?
    - ama ben hiç tanınmayan biriyim.
    - olsun. alt tarafı bi sigara, verseniz n'olur?
    - bakın orada bedri baykam var, ece vahapoğlu var, safiye soyman var, gidin onlardan isteyin.
  • dublin sokaklarında ilk defa tek başına yurtdışına çıkmış olmanın verdiği heyecan ve mutlulukla ağzı kulaklarında, tabiri caiz ise şapşal şapşal yürürken başıma gelmiş olan hadisedir. üstelik o connel street'in paralelindeki nispeten daha küçük caddelerde cep telefonu bayisi arayan şahsımın dublin'deki ilk saatlerini geçiriyor olması da yaşadığım şaşkınlığı ve endişeyi bir kat arttırmıştı. hiç tanınmayan birinden (bkz: ben) sigara istemekte olan hafif serseri görünümlü irish, "dublin'deki ilk günümde gasp edilmem umarım" şeklinde endişelenmeme sebep olmuştu. bu endişe ile henüz bir kaç saat önce atatürk havalimanı'nın free shopundan almış olduğum sigaralardan açmış olduğum paketi mevzu bahis gence uzatarak üç dal sigara ikram ettim. irlanda'daki sigara fiyatlarının uçukluğundan insanların arkadaşlarına tek dal sigarayı para ile sattığı bir ülkede kendisine üç dal birden ikram edilen genç sevinçten şaşırmışken bunu fırsat olarak bilen ben fıtı fıtı ortamdan uzaklaştım, aynı sırada az önce tırsan gözlerle baktığım delikanlı arkamdan "you're very gentleman" diye bağırıyordu.
  • (bkz:asılmak )
  • birisi bana karşı bu eylemi gerçekleştirdiğinde harbiden gereğinden fazla tedirginlik yaşamaktayım, sanki beni gasp edecekmiş gibi gelir bana. sebebi sanıyorum sigara içmeye başladığım zamandan beri sigarasız kalmamak için uğraştığımdan ve bunu başarabildiğimdendir. hatta sırf bu sebepten hadi tanımadığım insanı geçtim tanıdığım insandan bile sigara isterken nasıl davranmam gerektiğini kestirememekteyim.
  • fransada beni inanilmaz derece bezdiren seydir turkiyedeyken gayet sigara istenmesinden gocunmadan ayni duruma bende duserim isterim gibi bir karma kafasinda sigara dagitirdim is fransaya gelince kardesim okulda sokakta iste bi sigara yakiosun 50 kisi soruyo yoldan gecen adam soruyo ole kenarda takilan insanlar soruyo tamam bi paket sigara 6 euro'da banada 6 euro kardesim
  • içen, bunu da yapar. tütüngeç kardeşi bunlar.
  • sigaranın ne kadar lanet bir şey olduğunu kanotlar nitelikteki durumlardan biri dahadır. her ne kadar fotografik ve sinamatografik olarak estetik bir unsur gibi dursa da sigara her yerde ulu orta atılıveren izmaritler kadar estetiktir aslında. ellerdeki kokusu, vapurda bile olsa rüzgarın yönü hesaplanmadan yandakinin o dumana maruz kalmasını umursamama bencilliğidir sigara.
    o yüzden; sigaranın yol açtığı binlerce sıkıntılı durumdan biridahadır sadece bu bahsi geçen...
hesabın var mı? giriş yap