• memleketin geneline hakim şehir efsanelerinden biridir.

    bunu iddia edenlere sorarsın, neden diye;

    derler ki “efendim sindirim ağızda başladığı için tam çiğnemeden hızlı hızlı yutarsan miden zorlanır, sindiremez, o da kilo aldırır.”

    böyle iddia edenlere “git ötede takıl” diyebilirsiniz.

    kilo aldıran yavaş ya da hızlı yemek değil, fazla yemektir. porsiyon kontrolü yaptığın sürece istersen ağzına huniyle boşalt, istersen mıy mıy ye, hiç bir şey farketmez.

    hee, aslında bu muhabbetin de çıkış noktası yemek yemeye başladıktan belli bir süre (~20 dk) sonra midenin beyne yediğin miktardan yarı-bağımsız olarak “çok şükür doyduk” mesajı göndermesi. bu sebeple yavaş yersen daha az yiyerek doyabilirsin, hızlı yersen o doyma duygusu gelene kadar fazla kaçırabilirsin.

    özetle, her işin başı porsiyon kontrolü.

    evet.

    marikiz sivas’tan bildirdi.
  • hızlı yemek yemek doğrudan kilo aldıran bir şey değil ancak yine de uzak durulması gereken bir şey.

    hızlı yemek yemek kilo alımına çeşitli şekillerde katkıda bulunabilir. hızlı yemek yediğinizde, vücudunuz tok olduğunu anlama şansına sahip olmadan önce ihtiyacınızdan daha fazla kalori tüketme eğiliminde olursunuz. bu, aşırı yeme ve artan kalori alımına yol açabilir ve bu da zamanla kilo almanıza sebep olabilir.

    ek olarak, çok hızlı yemek yemek havayı yutmanıza neden olabilir, bu da şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabilir. bu, geçici bir şişkinlik olsa bile, fazladan ağırlık taşıyormuşsunuz gibi hissetmenize neden olabilir.

    hızlı yemek yemek, genel sağlığınızı etkileyebilecek uygun sindirim ve besin emilimini de engelleyebilir. bu nedenle, yemek yerken yavaşlamanız ve zaman ayırmanız, vücudunuzun yiyeceklerinizdeki besinleri düzgün bir şekilde sindirmesine ve emmesine izin vermek önemlidir.

    genel olarak, hızlı yemek doğrudan kilo alımına neden olmasa da, aşırı yemeye ve zamanla vücut ağırlığının artmasına neden olabilecek diğer faktörlere katkıda bulunabilir. yemek sırasında yavaşlamak ve dikkatli olmak, bu olumsuz etkilerin önlenmesine ve genel sağlığın iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

    kaynak
  • kesin evet diyemesem de büyük ölçüde katkı sağlar diyebilirim. yemek yemek, ders dinlemek gibidir. belli bir süre sonra devam edemezsiniz, o ilk 10-15 dakikada ne yaptın yaptın.

    yemeğe başladığın an yavaş yavaş doymaya başlıyorsun zaten. tam olarak doygunluk hissi gelmeden olağandan fazla yersen kilo almaya yardımcı olur, tecrübeyle sabittir.
  • hızlı yemek değil çok yemek kilo aldırır, kendimden biliyorum, çok yiyorum arkadaşlar çook. napim seviyorum siz de sevin bence çok güzel
hesabın var mı? giriş yap