• aldous huxley'nin mezarından çıkıp, ben dememişmiydim lan size diyeceği gelişme. nostradamus cafe falcısı kalır bu adamın yanında.
    (bkz: cesur yeni dünya)
  • o zaman bizimkiler de "bu embriyo ile evlenmek caiz midir?" tartışmalarına başlasınlar...
  • biraz embriyoloji bilgisi olan birisi buradan annesiz çocuk yapılacağı sonucuna varılamayacağını anlar.

    anne ve bebeğin kanlarının karşılaşması 3.haftada plesentanın oluşması 8.haftada gerçekleşiyor yani normalde embriyo ilk 3 haftada annenin besinini/oksijenini kullanmıyor.

    asıl mesele 2. ve 3. haftada zaten insan embriyolojisinde en kritik dönemler bunlar 3.haftanın sonunda doğru şekilde katlanıp annenin kan damarlarına ulaşabilen embriyolar hayatta kalabiliyor.

    ilk 2 hafta kadının tüplerinde ve rahminde geçiyor orada mekanın bir önemi olsaydı dış gebelik dediğimiz olay olmazdı embriyo tüp, rahim, yumurtalık hatta karında bile bu gelişimi sağlayabiliyor yapay bir kültür ortamında sağlaması gayet normal.
    tabii bunu yapabilmek büyük başarı her zaman takdir etmek gerekiyor ama insanlık için faydalı olur mu orasına açıklık getirmek zor.

    normalde kısırlık yaparak dünyadan silinip gidecek hastalıklar bu teknolojik gelişmeler sayesinde gelecek nesillere artmış bir şekilde aktarılmaya devam edecek turner, kleinfelter gibi normalde gelecek nesillere aktarılmayacak olan hastalıklarda patlamalara neden olabilir.
  • derler ya, "allah'ın işine akıl ermez," diye. aslında bilimin işine akıl ermez, tabii bilimden anlamıyorsanız.

    "nea, iki hafta annesiz çocuk mu büyütüyolarmış la?! tevbe estağfirullah amk" diyen kardeşlerim. siz buna karışmasanız? ne dendiğini anlamıyorsunuz, ne olduğunu anlamıyorsunuz, bu ikisini anlasanız bile büyük resimde bunlar nedir, ne değildir onu anlamıyorsunuz...

    siz bu işleri bırakın. tapın allah'ınıza, gerisini boş verin siz. size ne amk, sizin altınız kuru, cennete gitmiyonuz mu fiziksel fonksiyonlarınız durunca? size giren çıkan mı var?
  • 2016 da yapılmış çalışma :)
hesabın var mı? giriş yap