• pirinc mustali adam yerine kamcili adam daha karizmatik oldugundan mutevellit george, mustada israr eden steven'i bir $ekilde ikna etmeyi ba$armi$. iyi ki de ba$armi$. junior abi'ye musta da yaki$mazdi hani.
    ek: iyi ki, fotr $apkali adam diye de cevirmemi$iz guzel turkcemize, bu elemanin ismini.
  • george lucas'ın (bkz: howard carter) dan esinlenerek yarattığı arkeolog profesörü kahraman.
  • indiana jones serileri, özellikle ilk iki filminden bahsedersek tam anlamıyla bir sinema işidir..

    bu aralar trt1 arka arkaya yayınlıyor, evde ne varısa mısır, sucuk ekmek, cipsi alıp karşısına geçiyorum. burada önemli olan şey mantıklı, mantıksız ya da demode olan şey değil.

    filim seyrediyorsun..

    kamçılı adamın başarısı burada.. kaç kere seyredersen seyret.. izliyorsun..

    hababam sınıfı ya da geleceğe dönüş gibi.. senede 2-3 sefer yaparsın mutlaka.. bu arada üç boyutlu avatar'ı ikinciye, ya da üçüncüye seyreden kaç kişi var acaba merak ediyorum..
  • (bkz: ohh indy)
  • uzun zamandır aklımdaydı quadrilogy 'i 1080p olarak izlemek.. (tbi) sürümü tavsiye bu arada, her biri ortalama 2 gb, hem x264 dual audio, hem de bluray-rip..
    bugün aralıksız sekiz saatle şuan bitirmiş bulunmaktayım..
    önceden izlemiş miydim; evet.. ama 1080p ile tadından yenmiyormuş.. habire ekran alıntısı aldım duvar kağıdı için..
    filmden sonra, indy 'nin sevgililerini araştırayım dedim;
    karen allen (marion ravenwood) [62 yaşında]
    kate capshaw (willie scott) [60 yaşında]
    alison doody (elsa schneider) [47 yaşında]
    hepsi de yaşıyor.. moruk harrison ford ise 71 yaşındaymış.. (merak işte..)
    beşinci film çekilecek mi diye araştırırken; 2012 'de yayınlanmış şu haberi buldum; maalesef diyorlar.. ama imdb de beşinci macera da var diyor.. biraz daha araştırmak lazım; ama şu kafayla değil! beynimde filler sevişiyor; sekiz saat, dile kolay..
    favorim ilk izlediğimden beri "the last crusade" ... sanırsam böyle de devam edecek.. çok iyi hatırlıyorum, ilk izlediğimde ilkokul birdeydim (22 sene evvel) ; o günden beri unutamadığım; yeniden izlediğim de tüylerimin ürperdiği replik! (son macera 'dan)

    ""
    - (the breath of god) tanrı’nın nefesi..
    - (only the penitent man will pass) sadece tövbe etmiş kimse geçebilir..
    - (penitent man) tövbe etmiş..
    - (penitent man) tövbe etmiş..

    - (only the penitent man) tövbe etmiş kimse..
    (the penitent man is humble) alçak gönüllü..

    - (kneels before god) tanrı önünde diz çöken..
    (kneel!) diz çök!
    ""
  • yıllar yıllar sonra alıcı gözüyle bir daha izledim. gözlerim faltaşı gibi açıldı,ne adına açılan sergilere anlam verebildim ne de yebenisi yüksek harrison ford'un cazibesine kapılabildim film boyu. bu karakter düpedüz tarihi eser kaçakçısı, bildiğin katil?!. içine girip de ağzını burnunu tamamen dağıtmadığı bir arkeolojik alan yok. ama dönem itibariyle zaten öyleydi de bulduğunu müzelere götürmek farzdı da diye bir açıklamayla gelmeyin, vururum. arkeolojinin aga babası diye rol model alınan adamın yarattığı arkeoloji algısıyla benim derdim. yoksa negzel gülüyor yiğidim, negzel öldürüyor kılıçlı arabı, o başka.
  • güzel bir fan-made filmi için: (bkz: indiana jones and the relic of gotham)
  • 4. filmi seriye kendimce katmıyorum ama diğer 3 filmin her birini en az 20 şer defa(ciddi) izledim ve 3 ü de ayrı ayrı çok güzeldir, bana göre mutlaka izlenmelidir, harrison ford'tan başka hiçbir aktör indiana jones karakterine bu kadar yakışmazdı bence.( tabi görmeden bilemeyiz gerçi görsekte aynı tadı alamayız ah şu önyargılar)
  • ne lord of the rings'i ne pirates of the caribbean'ı bu seriyi sevdiğim kadar sevebildim sözlük. 10 dakikadır filan nedenini düşünüyordum. meğerse çok zor değilmiş bulması*
  • demin bir blog yazısına denk geldim, eleman programcı. ismi david.
    bu gidiyor bi kızla evleniyor, kızın adı holly.

    holly anladığım kadarıyla biyoloji kökenli, şu anda manchester üniversitesinde paleontoloji bölümünde çalışıyor (doktorasını tamamlamış galiba).

    neyse bu manyaklar evlenince david'in soyadını almıyorlar, holly'ninkini de almıyorlar, mahkemeye başvurup kendilerine yeni bir soyad alıyorlar. aldıkları soyad jones.

    böylece holly "dr. jones" olabiliyor. (bkz: indiana jones)
    david de "davy jones" olabiliyor. (bkz: davy jones's locker) [bu arada jones's olmaz, jones' olur, neden sözlükte başlık böyle açılmış bilemedim]
hesabın var mı? giriş yap