• doğru tespit. lakin insanın olayları yorumlamada ve hüküm vermede tarafsız olmasından ziyade, objektif, yani nesnel olması gerekir diye düşünüyorum. takdir edersiniz ki ikisi farklı şeyler.

    edit: anlatım bozukluğu
  • insan, her konuda olduğu gibi tarafsız olma konusunda da vasat olan bir varlıktır. ben de sana şunu sorayım, insan hangi konuda üst düzeydedir ki zaten?
  • katıldığım önermedir. insan her zaman kendi tarafını tutar. farkında olsa da, olmasa da.
  • doğru ya da yanlış kişiden kişiye ve zamana göre değişken olması sebebiyle tarafsızlık tam olarak sabit bişey olamaz.
  • sevilenin yanlışları görülmez, sevilmeyenin görüntüsü yanlıştır.

    insanoğlunun beyin yapısı çok karmaşık sinirlerden oluşan bir ağ olmasına rağmen, ne hikmetse çok basit iki yol ayrımına varıyor en sonunda..bunu sevdim ya da sevmedim.. yediğimiz yiyecekten tutun da gittiğimiz mekana, yeni tanıdığımız insana, ideolojisini öğrendiğimiz siyasi partiye hatta sosyal çevremizle kurduğumuz diyaloglara kadar bu iki küçük ayrım bizi yönlendirir her seferinde.

    sevmediysek, beyin yapımıza uygun değildir, kendimizden bir parça bulamamışızdır, bize çok yabancıdır, alışılagelmiş değildir, bilinçaltımızda kötü anılar canlandırıyordur, yaşadığımız çevre veya büyürken yetiştiğimiz ortamdan farklıdır, ögrenegeldigimiz bakış açısı ile çelisiyordur vs..

    duyguların ve düşüncelerin olduğu yerde de zaten mantık devre dışı kalır.

    edit: imla
  • yanlış bir önermedir, zira ben de insan tarafsız olabilir diyenlerin tarafındayım.
hesabın var mı? giriş yap