• 5 sene boyunca defalarca korumalı/korumasız envai çeşit yükseklikten düşürdüğüm çok kıymetli iphoneumun kırılmaması, bozulmaması, 1 kere bile servise ihtiyaç duymaması; üstelik 5 sene önce ben telefonumu alırken hemen hemen aynı fiyatta olan samsunglar şu an 2. elde 100-200 lira ederken benim telefonumun 1000 liraya yakın etmesi sonucu içinde olduğum psikolojiydi. dolayısıyla gittim tekrar iphone aldım. ıphone almak neden gözde bu kadar büyütülüyor çok garip. samsung, huawei gibi markaların da dudak uçuklatan fiyatta telefonları var. üstelik fotoğraf çekmeye birazcık meraklıysanız ekstra bir makina alıp yanınızda taşımak yerine daha iyi bir telefon alıp zevkinizi tatmin edebilirsiniz. hem makinaya hem telefona para verip yanında kocaman makina taşımaktan daha pratik ve mantıklı. tabi bu hobi olarak fotoğraf çekenler için geçerli. artık maksimum 12 taksitle alınabildiğinden ödeyebilme gücü olanların aldığını düşünüyorum.
  • ilginç bir psikolojidir, ama hak vermek lazımdır.

    sonuçta bu markayı alan kişi telefonun yanında onun getirdiği prestiji de satın almış oluyor. zaten paha biçilemeyen ve asıl elde edilmek istenen de "prestij" olduğuna göre,sorun yok kaç paraysa verilir diye düşünülüyor.

    bana göreyse büyük saçmalık.

    eşyalarla elde edilen prestij,saygınlık size pek bir şey getirmez.
  • gidip bir samsung, huawei vs alırsanız telefon alırsınız. iphone alırsanız sistem alırsınız. çevremdeki arkadaşlarım 2 kez aynı durumu yaşadılar. şöyle; x arkadaşım 5k ücrete samsung, y arkadaşım 5k ücrete huawei ve ben 5k ücrete iphone aldık. telefonlarının değeri 6 ay sonra yüzde 50 oranında buhar olurken benimkinde bu düşüş yüzde 15 seviyelerinde kaldı. sonra 2. senemizi doldururken arızalandı telefonlar. onlar ekran değişimi vs için hatta biri bir tuş değişimi için uğraşırlar iken benim telefonum 3 iş günü içerisinde yenisi ile değiştirildi hem de 2 kez. sıfır sorun. o arkadaşlarım şu an iphone kullanmakta ve bir daha çenelerini dahi açmamakta.
    durumun yoktur o kadar veremezsin gider 2k ücrete bir telefon alırsın kimse sana bir şey diyemez. prestij meselesi de değildir. çoğu iphone kullanıcısı bu motivasyonla ve birçok özelliğinden bihaber kullansa da boş mesele. hemen hemen çoğu insanda olan bir şey. aksine değişik bir telefon/kasa daha ilgi çekici olmakta. ama ben bu ekosistemi değişmem. sevgiler.
  • nasreddin hoca yıllar yıllar önce bunun psikolojisini çözmüştür. bu dünya "ye kürküm ye" dünyasıdır. kürkün varsa bir değerin var. ne kadar paran varsa o kadar borun ötüyor. bu durumu her yerde her alanda görebiliriz.
  • valla herkes bir şeyler anlatmış ama, ben iphone alacağım zaman arıyorum telefoncuyu istediğim iphone istediğim yüklemeler yapılmış, ekran koruyucusu takılmış ve telefon muhafazası istediğim model olarak hazır bir biçimde ayağıma geliyor...
    telefoncu annemin kiracısı ödemeyi gayet indirimli şekilde eft ile istediğim zaman yapıyorum...
    psikoloji olarak da gayet çiçek, usül de prenseslere layık...
  • populist algıdır. kamera hariç 1300 tl lik tel ile fark olmadığını, hatta pilin kötü gittiğini görünce millete çaktırmamaktır.
    not: pil için 6s ten j7 den geçen adam var. bu bence yeterli. eskiden ios alternatifsizdi ama artık öyle değil.
hesabın var mı? giriş yap