• ulaşım pahalı.
    kiralar pahalı, mülkler pahalı.
    yemek, içmek pahalı.
    eğlence pahalı.
    sağlık hizmetleri pahalı.
    ölmek bile pahalı.

    ve ilginç bir şekilde bu konu hiç gündemde değil.
  • asıl sorun konaklamanın pahalı olması. ulaşım konusunda en ucuz taksiler istanbul'da, öğrenci için gayet uygun fiyatlar. yemek yemek için gidilen yere göre değişiyor fiyatlar. marketlerde bile durum öyle; bim'in, a101'in, şok'un fiyatı her yerde aynı, gidip de macrocenter'dan alınırsa ihtiyaçlar elbet pahalı olacak. eğlence konusu ise aynı şekilde tercih edilen yere göre değişiyor. reina ile gaziosmanpaşa şanzelize cafe bir olacak değil. sağlık konusunda asıl sıkıntı kalabalık, devlet hastanelerinde ücretler aynı, özelde ise bolca alternatif var. ölmek ise gerçekten pahalı, belediyeden mezar yeri kampanyası bekliyoruz. *
    bu pahalılıktan sayılmayacak da olsa asıl sorun insanlarının önemli bir kısmının "ucuz" olması.
  • istanbulda yaşayan insanlar memnun olduğundan dolayı sıkıntı oluşturmayandır. zira hem genel hem yerel seçimlerde oy oranları ortada.
  • herşey ateş pahasına fakat cafe restoranlar gece kulüpleri hep kalabalık. akaryakıt pahalı buna rağmen heryer trafik. giyim kuşam pahalı fakat herkes artist gibi. ya biz çok geride kaldık, yada herkesin işi tıkır tıkır..
    ya da; (bkz: kredi kartı borcu)
  • katılmadığım önerme .istanbul' da hayat havadan daha ucuzdur. nerede ne zaman en ucuzundan bok yoluna gideceğin belli değildir. her an bedava olan yolda, kaldırımda, otobüs durağında araba çarpabilir, bedava olan bir caddede çoluk çocuk yürürken bomba patlayabilir, bedava olan sahilde oturup az bir paraya aldığın biranı yudumlarken maganda kurşununa veya dayağına denk gelebilirsin, bedava olan bir parkta bankta otururken tinerciler, ne bakıyon lan cılar, burası aile mekanı cılar tarafından ucuz bir bıçakla deşilebilirsin...
    istanbul' da pahalı olan hayat değil, insanca yaşamak için gerekli olan temel ihtiyaç lardır.
  • türkiye'deki diğer şehirlerle kıyaslarsak evet.
    dünya çapında bir kıyaslama yaparsak hayır.
  • istanbul'da yaşamak gıda ve alkolsüz içeceklerde %11, sağlık alanında %39, konutta ise %50 oranında türkiye ortalamasından daha pahalı bir şekilde yaşamak demektir.

    başka şehirlerde ve istanbul'da ne ne kadar bu videodan görebilirsiniz.
  • türkiye'nin tüm illerinde olan, istanbul'a özgü olmayan durum.
  • ulaşım ve ev kiraları, son derece mütevazi yerlerde içilen bir bardak çayın bile pahalı olması, daha ne sayayım ki ?
  • ınsanlık ucuz hayatin pahalı olması sebebi makbuldür
hesabın var mı? giriş yap