• bugün ülkedeki resmî yoksulluk sınırının (22 bin tl) altında kazanan milyonlarca insanı istanbul artık kusuyor. yerine zengin, parayı bastırıp 8-10 kişilik ailesini tc vatandaşı yapıp konut alan yabancılar, bir de milyonlarca afgan paki iranlı arap vs dolduruyor.

    istanbul bu ülkenin nitelikli gençlerini kusuyor, bu şehrin daha sonra da tüm ülkenin yeni sakinleri yabancılar ile yaşamaya zorlayarak, türklüğümüzü ülkemizi vatanımızı hayallerimiz gidiyor.

    y kuşağı olarak bu ülkenin gençliğine verecek hesabımız var, göz yuma yuma bu duruma düştük. göz göre birilerine ucuz kredi sağlamak uğruna faizleri düşürdüler. milli paramız tl'nin değerini hiç kocaman bir hiç ettiler. %200 enflasyonu tuik yoluyla gizlediler, %80 enflasyon dediler. bile bile isteye isteye hepimizi fakirleştirdiler.

    20-25 yaşında ilk işimizde çalıştığımız kadar usd bazında alım gücü bile bırakmadılar. zengine sermayeye köle ettiler gençleri. beğenmeyen yürüsün gitsin dediler.

    ne mi yaptık? izledik sadece izledik, çünkü anamıza babamıza, teyzemize anadolu'daki insanımıza anlatamadık dinlemediler.

    çok 3-5 yıla ege ve akdeniz de dahil; o güzel mahallelere tıpkı istanbul'da trabzon'da samsun'da kocaeli'de olduğu gibi araplar yerleşecek. parayı bastırarak tüm fakirlere varoşlara sürecekler. ak partili arkadaşları da sürdükleri gün iş işten geçmiş olacak. yozgat'taki dayı, çorum'daki teyze işte o zaman anlayacak.
  • arapları da mideye almaya başlaması
  • umarım beni de bir iki aya kusacak yoksa ben kusacam zaten, yaşanır bi şehir değil. hatrı sayılır bir zenginliği olmayan kirada oturan, toplu taşıma kullanan biri nasıl yaşar bu şehirde anlayamıyorum
  • türkleri kusup arapları alan mideye sıçayım!!

    kendi istanbulumuzu kuramaz mıyız lan acaba!? çanakkaleden çok güzel istanbul çıkabilir aslında; ütopya ama değil gibi.. bence siz bunu bi düşünün agalar.

    edit; arkadaşlar haklısınız istanbul zaten bizim fakat alternatif önerimin asıl sebebi istanbuldaki gereğinden fazla olan yapılaşmaydı.. yoksa tabii ki bu kan emici çöl bedevileri geldikleri gibi gidecekler. hürmetler
  • olması gerekendir, hatta çok cok önceden olması gerekendi. şimdiye kadar gelmiş halk dalkavuğu hükümetler yüzünden bütün dengeler alt üst olacak biçimde düzensiz göçe izin verildi. gece kondu mahalleleri, aşırı yoğun insan ve araç nüfusu, onun getirdiği yaşam kalitesi düşüklüğü, pahalılık vs. vs... 20 milyona yaklaşmış bir nufustan bahsediyoruz yahu insaf tek bir şehir bu ülke falan değil. köylerde nüfusun kalmaması, diğer şehirlerdeki insanlar için daha az iş sahalarının olması falan da cabası. halbuki en başından halk dalkavukluğu yerine ülke çıkarları düşünülseydi, gecekondular istisnasız yıkılsaydı, orada tutunmak daha zor hale gelseydi, vergi politikaları ona göre belirlenseydi, insanlar oraya göç etmeleri yerine etmemeleri teşvik edilseydi bugün hem istanbul hem de türkiye çok daha iyi durumda olabilirdi. içine sıçtılar bütün dengenin.
  • istanbul'da enflasyon türkiye ortalamasının en az iki-üç katı çünkü başta konut olmak üzere herşey turistlere göre küresel ölçekte fiyatlanıyor. bozdurdukları dolarlarla herşeye sahip olacaklar. ya 1+1 varoşlarda yaşayacak onların hizmetçisi olacağız ya da daha ucuz şehirlere kaçacağız.
  • bence, ülkenin milyonlarca mülteci ile istila ettirilmesi ve mülteci çöplüğü haline getirilmesi bir projeydi. maalesef başardılar.

    (bkz: büyük ortadoğu projesi)
  • beni bir ara tam kusuyordu, bir anda sakız gibi yapıştım midesine, son anda yırttık başka sefere artık...
  • yaşadığımız gerçeklik.
hesabın var mı? giriş yap